Martin Sýkora Iné športy

Popradskí centralisti nešli po medailové kovy ďaleko - do Kežmarku

V Kežmarku sa uskutočnili Majstrovstvá Tatranskej únie karate dorastencov, kadetov, juniorov a starších juniorov a zároveň aj 1. kolo Tatranskej únie žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí centralisti nešli po medailové kovy ďaleko - do Kežmarku
Zdroj: Central karate klub Poprad

Prvá časť súťaže patrila súťažnej disciplíne karate agility, kde sa v najmladšej kategórii karate agility 5-ročné prvý krát predstavila Vanesa Durajová a vybojovala si 2. miesto. V staršej kategórii – 6-ročné sa umiestnila Linda Klempová na 2. mieste. V kategórii karate agility dievčatá 10-ročné si druhé miesto vybojovala Tamara Mečárová a zlato si odniesla Lea Kucová a v kategorii karate agility chlapci 11 rokov 3. miesto získal Matej Šuna.

Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde v kategórii kata dievčatá 6 – 7 ročné obsadili stupeň víťazov centralistky, kde sa na 3. mieste umiestnila Linda Klempová, striebro si vybojovala Alexandra Lajošová a zlato si odniesla Laura Klempová. „V kategórii kata staršie žiačky si na svojej premiére vybojovala Tamara Mečárová 3. miesto a Lea Kucová obsadila druhú priečku. V kategórii kata mladšie kadetky sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková. A ďalšie striebro do zbierky si odniesla Jana Kromková z kategórie kata staršie juniorky,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Chlapci sa taktiež nedali zahanbiť a v kategórii kata mladší žiaci si zlato vybojoval Daniel Nedoroščík. V kategórii starších žiakov sa na 3. mieste umiestnil Andrej Farkaš a striebro získal Matej Šuna. Ferdinand Hudaček si z kategórie kata juniori odniesol zlato.

Central karate klub Poprad Kežmarok 10/2017
13
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Druhá časť súťaže bola venovaná športovému zápasu kumite. O žatvu zlatých medailí sa postarali dievčatá z Central karate klubu Poprad. Zlatý hetrik vybojovali centralistky z kategórii kumite dievčat. Do 24 kg to bola Laura Klempová, do 28 kg jej sestra Linda Klempová a nad 28 kg Alexandra Lajošová.

„Ďalšie zlato získala Lea Kucová v kategórii kumite staršie žiacky do 30 kg, Alexandra Janíkova v kategórii kumite mladšie kadetky do 40 kg a Jana Kromková v kategórii kumite staršie juniorky do 55 kg. V kategórii chlapcov 8–9 rokov do 30 kg sa na 2. mieste umiestnil Daniel Nedoroščík,“ doplnila Kucová.

V kategórii kumite starší žiaci do 35 kg sa na 3. mieste umiestnil Andrej Farkaš a druhe miesto obsadil Matej zlato si odniesla Lea Kucová a v kategórii karate agility chlapci 11 rokov 3. miesto získal Matej Šuna. Zlato si vybojoval Adam Sedmák v kategórii kumite starší žiaci nad 40 kg a taktiež Ferdinand Hudaček v kategórii kumite juniori nad 76 kg.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM