Monika Vengrínová Rôzne

Popradskí cestári v boji so snehom: Použili už viac ako sto ton soli

Vo štvrtok bolo do čistenia mesta od rekordnej snehovej pokrývky nasadených 18 mechanizmov a 160 pracovníkov menších obecných služieb ručne čistilo autobusové zastávky, chodníky a cesty. Popradskí cestári od začiatku kalamity použili už viac ako sto ton soli.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí cestári v boji so snehom: Použili už viac ako sto ton soli
Zdroj: TASR

Do boja so snehom bolo počas štvrtkového dňa nasadených osemnásť mechanizmov, z toho sedem zo Správy mestských komunikácií v Poprade a ďalších jedenásť od externých dodávateľov. Ručné čistenie autobusových zastávok, chodníkov, parkovísk a ciest zabezpečovalo 70 pracovníkov menších obecných služieb z Popradu a ďalších 90 z okolitých ob­cí.

„Rozdelení boli do štyroch skupín, ktoré pomáhali s čistením na sídliskách JUH a Západ. Pracovníci Správy mestských komunikácií v spolupráci s externými posilami pokračovali tiež vo vyvážaní snehu z uličiek, v ktorých ho už vzhľadom na nahromadené množstvo nebolo možné pluhovať. Takto prišli na rad ulice Sadová, Kvetná, Mládeže a Chalupkova,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Štyri pluhy pokračovali v čistení ciest v jednotlivých častiach mesta, na čistenie chodníkov boli nasadené malé kolesové nakladače. V čistení ulíc a vývoze snehu sa, podľa slov hovorcu, bude pokračovať opäť aj v noci, počas ktorej bude technika nasadená aj na dočistenie príjazdov k volebným miestnostiam, v ktorých sa uskutoční referendum. 

Od začiatku kalamity použili popradskí cestári viac ako 100 ton soli. „Po uvoľnovaní zvodov na streche zimného štadióna od zľadovatelého snehu bola vyčistená od snehu aj strecha na telocvični na Francisciho ulici, v piatok príde na rad strecha domu kultúry,“ dodal Galajda.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM