Martin Sýkora Futbal

Popradský druholigista finišuje s prípravou: S najvyššími ambíciami

Futbalisti popradského FK vrcholia s prípravami na novú sezónu. Káder a pohyb v ňom veští jediné - Podtatranci chcú miešať postupovými kartami.

Ilustračný obrázok k článku Popradský druholigista finišuje s prípravou: S najvyššími ambíciami
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Už počas sobotňajšieho prípravného zápasu, v ktorom FK Poprad zdolal Duklu Banská Bystrica 2:0, bolo pri pohľade na ihrisko i na striedačku jasné, že Podtatranci to myslia s najvyššími priečkami vážne. „Chceme hrať atraktívny behavý futbal s ofenzívnym herným štýlom. Hľadali sme typologicky vhodných hráčov,“ ozrejmil medzisezónnu klubovú politiku prezident FK Poprad Roman Dvorčák. Podľa neho prišli pred sezónou do klubu dve skupiny hráčov.

Medzi skúsených určite patria Miroslav Poliaček, Ján Hatok, navrátilec Miroslav Daško, Peter Ľupčo a Jusufi Pelumb. Druhú skupinu tvoria perspektívni chlapci ako je Samuel Lipták zo Spišskej Novej Vsi a Viktor Maťaš z Hanisky. Najväčšou a najčerstvejšou posilou je Cyperčan Alekos Alekou, 32-ročný hrotový útočník, od ktorého si vedenie FK sľubuje veľa. Posilu zaznamenal aj realizačný tím, keď mu pribudol Martin Lipčák, skúsený brankársky svetobežník. Lipčák bude zastávať post trénera brankárov od kategórie 16-ročných po A-čko, vrátane žien.

„Poprad má káder, aký ešte nikdy nemal a dlho asi mať nebude. Vyskladali sme to tak vďaka skúsenostiam z jarnej časti, kde sme doplatili na úzky káder. V družstve máme 6 hráčov, ktorí boli v uplynulej sezóne vyhodnotení v rámci druhej ligy ako najlepší hráči, čo hovorí o ambíciách nášho klubu. Chceme sa pohybovať na špici,“ konštatoval Dvorčák. Atakovaniu postupových miest bola prispôsobená aj príprava. „Bolo vidieť, že chlapci napredujú. Konkurencia sa zvýšila a futbalisti idú na tréningu na 120 %. Už v priebehu tohto týždňa bude jasná 20-tka hráčov, ktorá nastúpi do druhej ligy, plus dvaja brankári,“ informoval tréner FK Poprad Ján Mlynár.

Sobotňajšie víťazstvo v prípravnom zápase proti banskobystrickej Dukle veľa trénerovi ukázalo. Jedným z úspešných strelcov bol aj Jusufi Pelumb, ktorý ako jeden z členov popradskej ofenzívy ukázal, ako chcú Popradčania v lige hrať. „Na novú sezónu sme v podstate pripravení. Ešte máme dva týždne, aby sme dobrúsili najmä koncovku. Dnes sme mali päť šancí, ktoré sme mohli zakončiť gólom. Určite ešte popracujeme na lepšej efektivite premieňania šancí,“ hodnotil stretnutie Mlynár. „Vo vedení klubu sme urobili maximum, čo sme mohli a tréneri chceli. Teraz je to na nich, aby ukázali, či sú schopní pracovať s takýmto družstvom,“ dodal Dvorčák.

V rámci udržania zápasovej praxe sa už v utorok popradskí futbalisti stretnú v prípravnom stretnutí s izraelským HAPOEL ASHKELON FC. Zápas začína o 11:00 hod.

FK Poprad príprava
5
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM