Jaroslav Múdry Futbal

Popradskí futbalisti bodovali na Spiši

FK Poprad bol v sobotnom derby so Spiškou Novou Vsou úspešnejší a získal ďalšie dôležité body.

FK SNV: Hájovský – Dinis,Kandráč, Sedláček, Ščavnický – Sirko, Zonzon, Vitovič(82.Au­gustín), Stanislav – Jozefčák(63.Fehér), Stadnyk Tréner: Gombár V.

FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Pitoňák, Bolcár, Orenič – Rams, Kočiš(81. Dikant) Tropp, Compeľ – Michlík(90. Pa­lutka), Šproch(88.Alžbet­kin) Tréner: Lajčák V.

Góly: 23. Šproch ŽK: Zonzon, Ščavnický ČK: Rozhodcovia: Čiernik – Perát, Mihálik delegát: Kubáni Diváci: 350

Spišiaci posilnení prvým jarným víťazstvom v Kremničke nastúpili na derrby zápas s Popradom prvýkrát na domácom ihrisku pod vedením nového trénera Vladimíra Gombára. No pre neho ako i pre hráčov mal tento krst horkastú príchuť. Počas celého zápasu si Spišiaci nedokázali poradiť so sústredenou defenzívou hostí. Na popradskú svätyňu nesmerovala jediná poriadna strela, domáci sa utápali bezduchou kombináciou v strede poľa bez nápadu, či myšlienky preniesť hru na útočné tykadlá. Hosťom stačilo pozorne brániť a snažiť sa vyrážať do rýchlych brejkov. A tak sa zrodil i jediný gól stretnutia. V 23.minúte zbehol z ľavej strany do pokutového územia Šproch a peknou strelou prekonal domáceho gólmana. Po presnej trefe sa hostia ešte viac zomkli pred vlastnú šestnástku a keďže domáci nevymysleli absolútne nič v pohode „ukopali“ toto nezáživné derby do víťazného konca.

Vladimír Gombár (tréner SNV) :// "Neboli sme schopní prekonať výborne organizovanú obranu hostí. Z našej strany to bol bezkrvný výkon, takto sa derby nehrá. Musíme to zmeniť, musíme prebrať tento tím z letargie, pretože takto sa o body nebojuje. Je pravdou , že máme úzky káder, ale to nemôže byť výhovorka. Musíme tvrdo pracovať. To je jediná cesta.//

**Vladimír Lajčák **(tréner Popradu) : „Chcem poďakovať chalanom, že to , čo sme si povedali pred zápasom aj dodržali. Sústredili sme sa na pozornú defenzívu a snažili hrať na brejky, jeden z nich vyšiel a máme tri body. Spišská určite pôjde po zohratí sa posíl nahor, no teraz sme využili ich netvorivosť a v derby dominovali.“

Oliver Buza

Foto : Michal Buza

Popradskí futbalisti bodovali na Spiši
1
Galéria
Futbal - 3. liga východ
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM