Martin Sýkora Futbal

Popradskí futbalisti sa konečne dočkali gólu: FK bodoval naplno

Podtatranskí futbalisti chceli v domácom stretnutí druhej najvyššej súťaže proti Lipanom konečne bodovať naplno. Tatranským orlom sa to so šťastím podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí futbalisti sa konečne dočkali gólu: FK bodoval naplno
Foto: Martin Sýkora

Víťazný zápis popradských futbalistov sa datoval k 3. septembru, keď doma porazili Rimavskú Sobotu. Odvtedy FK Poprad nepocítil chuť ligového víťazstva. V sobotu mali Podtatranci jedinečnú príležitosť konečne vyhrať, veď na Spiš pricestovalo družstvo ŠK Odeva Lipany – momentálne sa nachádzajúci na chvoste druholigovej tabuľky.

Tabuľkový rozdiel v prvom polčase na trávniku nebolo veľmi vidieť. Domácim hráčom akoby povinnosť zväzovala nohy. Lipany umne bránili a nepúšťali Popradčanov do vážnejších príležitostí. Hostitelia chceli, pravdepodobne až príliš. Ak sa už aj lopta dostala do súperovej 16-tky, tak si tam hostia bez problémov poradili na čele s brankárom Bartošom.

Druhá polovica jednoznačne patrila domácim futbalistom. Zvyšujúci sa tlak spôsobil, že v 53. minúte Popovec po obrannom zákroku a druhej žltej karte videl červenú a FK Poprad sa dostali aj do početnej výhody. Kŕčovitosť a málo vtipu pred bránkou Lipian však prinieslo nervozitu a všetko možné, len nie gól. Toho sa domáci dočkali v samotnom závere duelu, keď loptu presnou dorážkou a zároveň odkliatím súperovej poslal do siete Ferenc.

FK Poprad teda po vyše mesiaci zvíťazil a „Šturmovcom“ snáď prinesie väčší kľud a hernú pohodu do ďalších zápasov.

FK Poprad - ŠK ODEVA Lipany 1:0
15
Galéria
Foto: Martin Sýkora

FK Poprad – ŠK ODEVA Lipany 1:0
Gól: 89. Ferenc; rozhodovali Valášek – Bobko, Poláček; ŽK: Hatok, Peciar – Popovec; ČK: 53. Popovec; diváci: 580

FK Poprad: Malec – Hatok, Šuľa (62. Lukáč), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Gallovič (31. Lupčo), Bilas, Ferenc, Ujčík (46. Alekou)
ŠK ODEVA Lipany: Bartoš – Vitovič, Popovec, Papp, Miliutin, Dlugoš, Pončák (86. Vysočan), Hovančík, Gomoľa, Hirka, Rokošný (58. Angelovič)

Emil Jacko, tréner ŠK ODEVA Lipany: „Odchádzame smutní, ale jedno sa smeje a druhé plače. Chlapci na ihrisku oddreli svoje a to zaslúžené ovocie v podobe aspoň jedného gólu, ku ktorému sme boli veľmi blízko, sme nedosiahli. Inkasovali sme a súper vyhral zaslúžene, bolo ich o jedného hráča v poli viac. Nemôžem chlapcom nič vyčítať okrem zakončenia. My sa učíme, chceli sme druhú ligu, máme ju a dnes sme určite urobili dobrý dojem.“

František Śturma, tréner FK Poprad: „Naša hra nebola tou, akú chceme praktizovať a akú trénujeme. S prvým polčasom nie som vôbec spokojný, ale za druhý musím chlapcov pochváliť. V prestávke sme museli v kabíne trošku zvýšiť hlas, aby si niektorí uvedomili, že v Poprade sa bude hrať dôraznejšie a tvrdšie s tým, že tu sa body nebudú nechávať len tak. Od vylúčenia súperovho hráča to bolo v našej réžii, gól visel na vlásku. Som rád, že sa k nám priklonilo šťastie, pretože mu ideme naproti. Chlapci poctivo pracujú a zaslúžili si po dlhej dobe vyhrať. Verím, že nás to nakopne do ďalších bojov a zápasy budeme mať víťazné.“

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM