Monika Vengrínová Iné športy

Popradskí futsalisti v Prievidzi zažiarili: Lepší vstup do sezóny si nemohli priať

Zápasom s Prievidzou vstúpili popradskí futsalisti do Open ligy víťazne, keď domáci tím zdolali vysoko 7:1. O výsledku rozhodla koncentrovanosť našich a nezohratosť prievidzských hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí futsalisti v Prievidzi zažiarili: Lepší vstup do sezóny si nemohli priať
Zdroj: Dnes24.sk

„Súperi nevedeli, čo majú od seba navzájom čakať a mali pred sebou rešpekt. Domáci boli od začiatku zápasu pohyblivejší a aktívnejší, no presne po minúte sa podarilo otvoriť skóre nášmu Rusnákovi. Úvod ako z rozprávky,“ uviedol asistent trénera Tomáš Melničuk. V ďalších minútach sa domáci snažili vyrovnať, no pozorná obrana na čele s brankárom Alexom bola proti. Príležitosti sa postupne striedali na oboch stranách. Najväčšiu našu šancu spálil Barabas, keď sa domáci gólman v poslednej chvíli stihol presunúť a vykopnúť loptu z bránkovej čiary. Našich viackrát pri súperových šanciach podržal pozorný Alexa.

Celý prvý polčas sa hral vo svižnom tempe. Do jeho konca padol už len jeden gól a opäť do siete domácich, keď sa individuálne presadil Beller. Do druhého polčasu naši vstupovali s dvojgólovým náskokom, ktorý chceli minimálne udržať. Rozhodujúcou sa stala 26. minúta, keď počas nej padli tri góly. Najprv sa presadil Tropp, ktorý po peknej akcii zvýšil na 0:3. Už o pár sekúnd domáci znížili na 1:3, no po následnej rozohrávke sa dokázal presadiť Badzík a upravil na priebežných 1:4. „Domáci sa snažili v tomto momente dostať náš tím pod tlak a čo najskôr skórovať. Keď sa im to nedarilo, odhodlali sa k odvážnemu kroku, keď odvolali brankára,“ povedal Melničuk. Barabas a následne Rusnák to využili a gólmi do prázdnej bránky zvýšili už na 1:6. Do konca zápasu si to už naši hráči vychutnávali a bodku za vydareným zápasom dal v poslednej minúte Barabas, ktorý upravil na konečných 1:7.

Lepší vstup do sezóny sme si nemohli ani priať. Tento zápas rozhodla koncentrovanosť našich a nezohratosť domácich hráčov. „Treba však športovo priznať, že konečný výsledok nezodpovedá hre a výsledok je pre domácich krutý. Pochvalu si zaslúži aj rozhodcovská dvojica, ktorá zápas držala po celý čas pevne vo svojich rukách. Veľké poďakovanie patrí domácim hráčom, funkcionárom, trénerom a všetkým zainteresovaným na čele s Tomášom Nagyom, ktorí nám v Prievidzi vytvorili priateľské a pohodové prostredie, v ktorom sme sa cítili veľmi dobre,“ dodal asistent trénera.

FSC PRIEVIDZA – FC K_CORP POPRAD 1:7 (0:2)

Góly Popradu: Barabas 2, Rusnák 2, Beller, Badzík, Tropp

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM