Monika Vengrínová Rôzne

Popradskí gymnazisti dostali nové športovisko: Trénovať tu budú nielen žiaci, ale i futbalisti

Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade sa od dnes môže oficiálne pýšiť novými a kvalitnými ihriskami a bežeckou dráhou. Primárne budú slúžiť na hodiny telesnej výchovy, možnosť trénovať tu však dostanú i športové kluby, ktoré prejavia záujem.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí gymnazisti dostali nové športovisko: Trénovať tu budú nielen žiaci, ale i futbalisti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Dnes sme oficiálne, a to športovým turnajom žiakov, otvorili nové, veľmi pekné a veľmi kvalitné ihriská. Teším sa, že žiaci budú mať pekné priestory na športovanie i na relaxáciu,“ uviedol Vladimír Lajčák, riaditeľ Gymnázia Kukučínova a zároveň učiteľ telesnej výchovy. Dodal, že výstavba bola zrealizovaná vo veľmi krátkom čase, keď sa v novembri začala a v júni už boli ihriská hotové. Kolaudácia športovísk prebehla v júli.

Škola má všetko, čo potrebuje

Investícia do samotných ihrísk bola 221-tisíc eur. Spolu s rekonštrukciou telocvične, ktorá sa odovzdávala v minulom roku, bola táto čiastka 738-tisíc eur. Tú investoval Prešovský samosprávny kraj (PSK) ako zriaďovateľ tohto popradského gymnázia. „PSK všeobecne prikladá školám, ktoré majú perspektívu, veľkú vážnosť. Snaží sa ich rekonštruovať a obnovovať a tento areál gymnázia je toho svetlým príkladom. Od založenia gymnázia v týchto priestoroch v roku 2002 tu bolo preinvestovaných približne 2,5 milióna eur a tento krásny športový areál je čerešničkou na torte,“ myslí si viceprimátor mesta Poprad Milan Baran.

Po zmodernizovanej a optimálne upravenej telocvični teda prišiel na rad exteriér s ihriskami. „Myslím si, že s výnimkou bazéna má už škola všetko, čo potrebuje,“ povedal Lajčák. Žiaci sa tak môžu tešiť z futbalového ihriska s trávnikom štvrtej generácie, z multifunkčného ihriska určeného na volejbal, basketbal, tenis a florbal, ale i z 220-metrovej tartanovej dráhy, doskočiska na skok do diaľky či vržiska na vrh guľou.

Umožniť dobrým žiakom športovať

Výstavba nových ihrísk súvisí i so športovými triedami, ktoré začalo gymnázium otvárať v minulom školskom roku. „Ak tu chceme mať športovcov, tak aj športoviská musia mať svoju kvalitu, aby športová príprava prebiehala v optimálnych podmienkach a aby mohli celý tréningový proces realizovať priamo tu. Ide nám o to, aby sme umožnili nie dobrým športovcom študovať, ale dobrým žiakom športovať,“ premýšľa riaditeľ gymnázia.

Ihriská by tak mali primárne slúžiť na výučbu telesnej výchovy, na záujmovú činnosť a na voľnú činnosť žiakov školy, v prípade záujmu zo strany verejnosti je však možná dohoda. Škola už prijala požiadavku na tréning bežeckého lyžiarskeho klubu a zimnú prípravu tu budú absolvovať i popradskí futbalisti. „Nechceme športový areál sprístupniť úplne na voľno, pretože je v ňom veľa peňazí a škola už nikdy nedostane možnosť obnoviť ho, preto chceme, aby v takomto dobrom stave vydržalo čo najdlhšie,“ dodal Lajčák.

Otvorenie športového ihriska Gymnázium Kukučínova
38
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM