Martin Sýkora Hokej

Popradskí kamzíci skladajú nový tím: Počítajú aj s Dindom, prišiel Čaládi

Podtatranskí hokejisti po dlhých rokoch začínajú spoločnú prípravu v máji. Väčšinou sa Poprad skladal 5 minút pred dvanástou, teraz začínajú leto ako sa patrí.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí kamzíci skladajú nový tím: Počítajú aj s Dindom, prišiel Čaládi
Foto: Peter Handzuš

Tímová letná príprava

Po dlhých rokoch začínajú popradskí hokejisti prípravu v máji. Individuálne tréningy nahradil tímový duch. Taktovku drží pevne v rukách Marcel Ozimák.

„Cieľom letnej prípravy bude zlepšovať všetky zložky športovej prípravy jednotlivcov, budovanie tímového ducha a hlavne začatie niečoho nového, spočívajúceho v celoročnej príprave hokejistu,“ povedal pre klubový web popradský lodivod.

Letnú prípravu hokejisti väčšinou neobľubujú. Drina na suchu nemá veľa sympatizantov, ale v zime prinesie svoje ovocie. Príprava HK Poprad bude prebiehať s ohľadom na všetky obdobia sezóny, ktorým sa prispôsobí aj tréningový proces. „Tréningy budú pozostávať zo špecializovaných vecí, ktoré si hokej vyžaduje, vrátane regenerácie a kompenzácie jednostranného zaťaženia. Krátkymi, intenzívnymi a dynamickými tréningami budeme sledovať dosahovanie dobrých ukazovateľov najmä v sile a rýchlosti.“ Spoločná príprava bude prebiehať od pondelka do piatka v dopoludňajších hodinách a potrvá až do 30. júna.

Zdroj: TASR

Ostáva aj Dinda, prišiel Čaládi

Zatiaľ čo hokejisti začínajú zarezávať, klubové vedenie pracuje na budovaní kádra pre budúcu sezónu. V novej sezóne Tipsport Ligy bude v popradskom hokejovom klube pôsobiť aj Erik Čaládi. Klub sa s ním dohodol na ročnej spolupráci. Nitriansky rodák sa po rokoch strávených v Nových Zámkoch rozhodol pre nové pôsobisko.

„Do Popradu som mal záujem prísť už minulosti, ale nevyšlo to, tak som rád, že teraz sa to podarilo. Veľmi sa teším do nového klubu a na podtatranské prostredie. Mám veľké očakávania samozrejme aj sám na seba,“ uviedol Čaládi pri podpise zmluvy.

V novom prostredí ho čaká tréner, ktorý ho už viedol. „Viem, že pán Ozimák je kvalitný tréner, aj keď mňa trénoval už dávno. Je to profesionál a to isté bude očakávať aj od nás,“ dodal Čaládi na margo skúsenosti v podobe trénera.

Po angažovaní útočníka Erika Čaládiho sa kamzíci dohodli na ďalšej spolupráci s obrancom Ľubomírom Dindom, ktorý je už niekoľko sezón stabilný hráč popradského A-mužstva. K predĺženiu zmluvy ho viedol záujem vedenia.

„Keďže som domáci hráč, tak cítim aj podporu od vedenia klubu. Iný klub som ani neriešil. V Poprade sa veľa vecí zmenilo k lepšiemu a aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa dohodli na spolupráci,“ uviedol Ľubomír Dinda pre klubovú stránku. V sezóne 2016/2017 odohral celkovo 57 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu gól a osem asistencií.

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM