Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti bojovali na južnom Slovensku: Medaily a výkony potešili

V Mestskej športovej hale v Dunajskej Strede sa konali Otvorené Majstrovstvá Slovenska Shito Ryu karate asociácie. Nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti bojovali na južnom Slovensku: Medaily a výkony potešili
Zdroj: Shihan Poprad

Karate klub Shihan Poprad vycestoval na juh Slovenska s veľkými ambíciami a zároveň zabojovať o postupové miesta na júnové Majstrovstvá Európskej Shito Ryu karate federácie, ktoré sa budú konať v talianskom Lanciane.

Kata na výbornú

Shihanisti od začiatku ukazovali svoju kvalitu a čo štart, to medaila. Ako prví si to na tatami rozdali pretekári v súbornom cvičení kata. V kategórií mladších žiačok začala medailovú žatvu Karolína Kiššková, ktorá vybojovala striebro. Ďalšie striebro pridali Vanesa Jankurová v kategórií kadetiek a Samuel Bednarčík v kategórií juniorov. „Samuel to skúsil aj medzi seniormi, kde vybojoval bronzovú medailu. Bronzová skončila aj Simona Bednarčíková v kategórií mladších kadetiek. O posledný medailový zápis v kata sa postarala Andrea Glatzová, ktorá sa v kategórií žien nad 35 rokov umiestnila na prvom mieste,“ hodnotil Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Shihan Poprad Dunajská Streda 04/2018
13
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Shihan celkovo na štvrtom mieste

V športovom zápase kumite sa prvá predstavila Karolína Kiššková, ktorej sa však medzi mladšími žiačkami do 27 kg nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. V kategórií starších žiačok do 37 kg si to vo finále rozdali shihanistky. Veronika Jalowiczorová vyšla z duelu ako strieborná a zlato si domov odniesla Ema Zacharová. Ďalšie zlato hneď pridala Barbora Glatzová ktorá medzi staršími žiačkami do 45 kg nenašla premožiteľku. V kategórií mladších kadetov do 38 kg skončil Matúš Duda bronzový. Bronz si vybojoval aj Filip Chudík v kategórií do 44 kg. Martinovi Střížovi sa v tejto kategórií nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Adam Chudík medzi mladšími kadetmi nad 50 kg nedal svojím súperom šance a vybojoval zlato. „O posledné medailové zápisy sa pre popradské farby postarali Kristína Tapferová, ktorá medzi kadetkami do 55 kg skončila bronzová a rovnako bronzový Marko Jalowiczor medzi kadetmi do 58 kg. Všetci medailisti si tak v Dunajskej Strede vybojovali postupy na júnové Európske Majstrovstvá Shito Ryu karate federácie,“ dodal Glatz. Shihanisti so štyrmi zlatými, štyrmi striebornými a šiestimi bronzovými medailami skončili na majstrovstvách, v celkovom hodnotení na štvrtom mieste.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM