Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti opäť bojovali o kovy, dobré meno seba i mesta

Karatisti zo Shihanu Poprad i z Central karate klubu sa v uplynulých dňoch predstavili na ďalších pretekoch. Popradská mládež reprezentovala nielen svoje kluby.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti opäť bojovali o kovy, dobré meno seba i mesta
Zdroj: Shihan Poprad

Návrat do Bratislavy

Posledný marcový víkend sa v Bratislavskej Aegon aréne konal už 37. ročník GRAND PRIX SLOVAKIA. Na turnaji sa prezentovalo takmer 1500 pretekárov, zo 154 klubov, z 21 európskych a svetový krajín. Komisiou štátnej reprezentácie bol turnaj zaradený medzi nominačné turnaje, v rámci prípravy na októbrové Majstrovstvá sveta kadetov a juniorov v Španielsku. V početne a kvalitatívne nabitých kategóriách sa presadili aj Popradčania.

„Karate klub Shihan priniesol do Popradu tri cenné kovy. V kategórií súborného cvičenia kata mladších dorasteniek vybojovala Vanesa Jankurová cenný bronz. K bronzovej medaile pridala ešte striebro v kategórií kata družstiev kadetiek a junioriek, kde štartovala z kadetkami z Prievidze. O najcennejší kov sa postaral Marko Jalowiczor, ktorý kategóriu športového zápasu kumite mladších dorastencov do 55 kg suverénne vyhral. Trocha športového šťastia chýbalo Monike Pekarčíkovej medzi kadetkami nad 54 kg, Igorovi Hauserovi medzi kadetmi do 52 kg a Veronike Jalowiczorovej medzi staršími žiačkami do 30 kg, ktorí svoje zápasy o bronz nedotiahli do víťazného konca a skončili hneď za pódiovým umiestnením,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Shihan Grand Prix Slovakia 2017
14
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Slovenský pohár v Starej Ľubovni

1. apríla 2017 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo 3. Kolo Slovenského pohára detí a žiakov v karate. Táto súťaž bola posledná príprava pred Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa uskutočnia v máji v Košiciach a preto sa tu stretla konkurencia z celého Slovenska – vyše 450 pretekárov zo 49 klubov. Central karate klub Poprad si vybojoval 8 medailí (3 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové) a v celkovej medailovej štatistike sa umiestnil na 13. mieste.

„Súťaž bola ráno otvorená disciplínou karate agility. V najmladšej kategórii karate agility dievčatá 6-ročné sa na 2. mieste umiestnila Laura Klempová a zlato si vybojovala Linda Klempová. V kategórii karate agility 9-ročné si striebornú medailu priniesla Lea Kucová. A posledné bronzové umiestnenie v kategórii karate agility chlapci do 10 rokov si vybojoval Matej Šuna,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

V najmladšej kategórii kata dievčatá do 6 rokov sa na stupienok víťazov postavila Linda Klempová, ktorá si vybojovala 3. miesto. Menej šťastia mali Laura Klempová a Daniel Nedoroščík, ktorým sa žiaľ nepodarilo prejsť bojmi o 3. miesto. V najmladšej kategórii kumte dievčatá do 20 kg si bez straty bodu vybojovala prvenstvo Laura Klempová. Ďalšie zlato si suverénne vybojovala Linda Klempová v kategórii kumite dievčatá do 24 kg. V kategórii kumite mladšie žiačky nad 37 kg si Daniela Hocková vybojovala striebornú medailu. Po všetkých troch kolách Slovenského pohára sa celkovými víťazmi stali Linda a Laura Klempové.

Central karate klub Poprad Slovenský pohár 04/2017
11
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM