Monika Vengrínová Iné športy

Popradskí karatisti v zahraničí opäť bodovali. Predviedli sa v najlepšej forme

Těšínsky pohár mládeže 2014 hostil karatistov z Čiech, zo Slovenska i Poľska. Nechýbal ani Central karate klub Poprad, ktorého mladí športovci ukázali svoju najlepšiu formu a domov sa vrátili ovešaní medailami.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti v zahraničí opäť bodovali. Predviedli sa v najlepšej forme
Zdroj: Dnes24.sk

„Súťaž bola už tradične otváraná disciplínou kata. V kategórii mladší žiaci sa na treťom mieste umiestnil Jozef Sedláček. Vo vyššej kategórii , ktorou boli starší žiaci, sme taktiež obsadili tretie miesto, o ktoré sa postaral Jozef Jacob Jurčík. Podarilo sa nám siahnúť aj po zlatej medaile. Tú si vybojoval Filip Farkašovský,“ uveiedla Ivana Kucová z Central karate klub Poprad. V kategórii mladších žiačok, si výborne viedla Nikola Bušovská, ktorá obsadila tretie miesto. V najstaršej kategórii kata dorastenky, sa do finále prebojovala Naďa Moncoľová, ale svoj boj o prvé miesto prehrala a domov si odniesla striebornú medailu.

Súťaž pokračovala športovým zápasom kumite. V kategórii starších žiakov do 39 kilogramov sa predviedol Mark Ilavský, ktorý si vybojoval striebornú medailu. V tej istej kategórii, ale do 45 kilogramov sa do finále prebojoval Michal Budziňák. Súperovi však podľahol a skončil tak na druhom mieste. V najťažšej kategórii starších žiakov do 52 kilogramov si rovnako striebornú medailu vybojoval Matej Kordovaník. V kategórii starších žiakov nad 60 kilogramov sa o bronzovú medailu postaral už spomínaný Filip Farkašovský. A v najstaršej kategórii dorastenci do 52 kilogramov si nenašiel premožiteľa Antonín Krempaský, ktorému domov putovala ďalšia zlatá medaila.

„Ženy sa taktiež ukázali ako výborné karatistky, keď si v kategórii mladších žiačok nad 35 kilogramov Nikola Bušovská odniesla ďalšiu striebornú medailu do svojej zbierky a o ďalšie zlato na konto Central karate klubu Poprad sa postarala Naďa Moncoľová v kategórii dorastenky do 47 kilogramov, kde vo finále suverénne vyhrala nad svojou súperkou a obsadila tak prvé miesto,“ dodala Kucová.

Central karate klub Poprad si tak z tejto súťaže odniesol spolu dvanásť medailí, z toho tri zlaté, päť strieborných a štyri bronzové, čím sa stal druhým najúspešnejším klubom súťaže. Ďalšie ocenenie patrilo Nadi Moncoľovej, ktorá bola ocenená ako najvšestrannejší športovec súťaže.

Karate Těšínsky pohár mládeže 2014
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM