Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti z Chorvátska s cenným kovom: Bronzová Jalowiczorová

Na prelome septembra a októbra sa v Chorvátskej Rijeke uskutočnil 17. ročník medzinárodného turnaja Croatia Open Karate, kde nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti z Chorvátska s cenným kovom: Bronzová Jalowiczorová
Zdroj: Shihan Poprad

Turnaj bol pre slovenských karatistov nominačným turnajom pre kategórie kadetov a juniorov na Majstrovstvá sveta 2017, ktoré budú koncom októbra v Španielsku a Majstrovstvá Európy 2018 v Rusku. O posledné body do nominácie zabojovali aj Popradčania, ktorých komisia štátnej reprezentácie na tento turnaj nominovala.

Náročné eliminácie

V kategórií športového zápasu kumite kadetov do 57 kg sa predstavil Marko Jalowiczor. „V eliminácií sa mu nedarilo a skončil v druhom kole. O čosi lepšie v treťom kole skončil Samuel Bednarčík v kategórií súborného cvičenia kata juniorov. V štvrtom, štvrťfinálovom kole eliminácie skončila v kata kadetiek aj Vanesa Jankurová,“ uviedol Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad, ktorý vycestoval k Jadranu aj po svojej osi.

Bronzová Jalowiczorová

Popradské farby zachraňovala Veronika Jalowiczorová, ktorá v kumite starších žiačok do 32 kg vybojovala bronzovú medailu. Blízko k medaile mala aj Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami do 44 kg. „Svoj zápas o bronz prehrala a ostala za pódiovým umiestnením. V súbornom cvičení kata mladších dorasteniek sa predstavila ešte Simona Bednarčíková, ktorá skončila v druhom kole eliminácie,“ dodal Glatz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM