Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti za hranicami: Sedem slovenských pohárov a medaily z Ukrajiny

Karatisti zo Shihanu Poprad bojovali o body a medailové umiestnenia na dvoch miestach. Po Starej Ľubovni cestovali Podtatranci k našich východným susedom.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti za hranicami: Sedem slovenských pohárov a medaily z Ukrajiny
Zdroj: Shihan Poprad

O posledné body do Slovenského pohára a postupové miesta na májové Majstrovstvá Slovenska, vycestoval Karate klub Shihan Poprad zabojovať do Starej Ľubovne, kde sa konalo posledné tretie kolo Slovenského pohára pre kategórie detí a žiakov. Ľubovnianska Mestská športová hala privítala takmer tisícku štartujúcich.

Prvé medaile sa udeľovali v súťaži karate agility, zameranej na pohybové schopnosti detí. Zo shihanistov si ako prvá medzi 5-ročnými dievčatami vybojovala Karolína Bartková striebro. V kategórií 6-ročných dievčat si Hana Hybenová zlatou medailou upevnila prvenstvo v celkovom poradí Slovenského pohára. Rovnako zlatú medailu a celkové prvenstvo v Slovenskom pohári získala aj Laura Klempová medzi 7-ročnými dievčatami. Medzi 7-ročnými chlapcami si Tadeáš Krakovský vybojoval striebro. Strieborná skončila aj Veronika Jalowiczorová medzi 11-ročnými dievčatami, čo jej stačilo aj na celkové víťazstvo v Slovenskom pohári. O posledný medailový zápis v agility sa bronzovou medailou postarala Barbora Glatzová v kategórií 11-ročných dievčat.

„V kategórií súborného cvičenia kata Karolína Bartková medzi 5-ročnými dievčatami skončila bronzová. Medzi 6–7 ročnými dievčatami si Linda Klempová vybojovala zlato a zároveň celkové víťazstvo v Slovenskom pohári. Laura Klempová skončila v Ľubovni bronzová,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Zdroj: Shihan Poprad

O ďalšie medaily sa bojovalo v športovom zápase kumite. Tu ešte 5-ročná Karolína Bartková medzi 6–7 ročnými dievčatami do 20 kg vybojovala bronz. Ďalší Slovenský pohár a zlato v Starej Ľubovni v kategórií do 24 kg vybojovala Laura Klempová. V kategórií do 28 kg skončila Nelly Martonová strieborná a Linda Klempová bronzová. Rovnako bronzoví skončili aj Tadeáš Krakovský medzi 6–7 ročnými chlapcami do 30 kg, Karolína Kiššková medzi mladšími žiačkami začiatočníčkami do 27 kg a Benjamín Hyben medzi mladšími žiakmi do 30 kg. „V kategórií starších žiačok do 30 kg Veronika Jalowiczorová vybojovala zlato a zároveň celkové prvenstvo v Slovenskom pohári. Ema Zacharová v kategórií do 35 kg skončila bronzová. O posledný Slovenský pohár pre popradské farby sa postarala Barbora Glatzová, ktorá v Ľubovni skončila zlatá,“ vymenoval úspešné ťaženie Glatz. Shihanisi v medailovej bilancií so šiestimi zlatými, štyrmi striebornými a deviatimi bronzovými medailami skončili v Ľubovni na piatom mieste.

V celkovom hodnotení, po troch kolách Slovenského pohára, so ziskom devätnásť zlatých, šestnásť strieborných a dvadsať bronzových medailí patrí Shihanistom štvrtá priečka.

Shihan Poprad Stará Ľubovňa a Ukrajina 04/2018
19
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Počas rovnakého víkendu sa u našich východných susedov v ukrajinskom Ľvove konal medzinárodný turnaj International Open karate Cup Lviv 2018, na ktorý vycestoval aj výber štátnej reprezentácie Slovenského zväzu karate. Súčasťou výberu boli aj pretekári Karate klubu Shihan Poprad ktorí sa v tvrdej konkurencii nestratili. „V kategórií súborného cvičenia kata juniorov si Samuel Bednarčík vybojoval striebro. Vanesa Jankurová sa medzi juniorkami dostala do zápasu o tretie miesto, kde sa jej ale nedarilo a ostala hneď za pódiovým umiestnením. Veľmi dobre si počínal Marko Jalowiczor, ktorý v kategórií športového zápasu kumite kadetov do 57 kg vybojoval cenné striebro,“ uviedol Glatz. Rovnako strieborný skončil aj Adam Chudík medzi mladšími kadetmi do 55 kg. Vo Ľvove štartovali medzi mladšími kadetmi aj ďalší dvaja shihanisti, Matúš Duda do 40 kg a Filip Chudík do 45 kg, ktorým sa z eliminačných bojov však nepodarilo postúpiť.

Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM