Peter Handzuš Rôzne

Popradskí leteckí záchranári v permanencii: Pomáhali pretekárovi aj traktoristovi

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Popradu bola dnes napoludnie privolaná do Vysokých Tatier, neskôr letela do Mútneho.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí leteckí záchranári v permanencii: Pomáhali pretekárovi aj traktoristovi
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Počas bežeckých pretekov v lokalite medzi Sliezskym domom a Hrebienkom spadol na zem 41-ročný český pretekár, pričom si spôsobil poranenie hlavy, odreniny a krátkodobé bezvedomie. Lekár leteckých záchranárov bol k zranenému spustený pomocou palubného navijaka. Po ošetrení a preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave letecky prevezený do popradskej nemocnice.

Hneď po návrate na základňu prišla ďalšia výzva na zásah. Tentokrát išlo o 25-ročného traktoristu, ktorý sa v obci Mútne (okres Námestovo) prevrátil s traktorom do potoka. Utrpel rozsiahle poranenie hrudníka a dutiny brušnej. „Pilot vrtuľníka pristál v blízkosti miesta nehody. Lekár si tam od zasahujúcej RLP prevzal pacienta do svojej starostlivosti. Na umelej pľúcnej ventilácií bol letecky transportovaný a v kritickom stave odovzdaný do rúk lekárom Univerzitnej nemocnice v Martine,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM