Monika Vengrínová Rôzne

Popradskí poslanci odklepli 110 000 € na asanáciu, ide sa búrať: Tieto objekty zrovnajú so zemou!

Popradskí poslanci odklepli asanáciu budov, v ktorých sa začali zdržiavať bezdomovci a iní, a ktoré bránia ďalšej výstavbe. Na zbúranie týchto objektov mesto vyčlenilo finančné prostriedky vo výške 110 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí poslanci odklepli 110 000 € na asanáciu, ide sa búrať: Tieto objekty zrovnajú so zemou!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Jedná sa o objekty na Levočskej ulici. Vlastne to je starý drevený barak a takisto v Spišskej Sobote pri tréningovom športovom ihrisku. Sú to dve poschodové unimobunky, kde bolo predtým azylové bývanie. Tieto objekty je nevyhnutné zbúrať, pretože začínajú sa tam zdržiavať rôzne indivíduá a ak by sa tam niečo stalo, mesto by muselo znášať následky," uviedol Emil Kostelničák, vedúci organizačného odboru MsÚ v Poprade.

Asanácia objektov bývalého azylového bývania v Spišskej Sobote je nevyhnutná pre pokračovanie výstavby Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu. Bývalí nájomníci azylového bývania z oboch lokalít našli už koncom uplynulého roka strechu nad hlavou v novopostavených sociálnych bytoch nižšieho štandardu na Levočskej ulici. 

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM