Martin Sýkora Iné športy

Shihanisti na východe takmer na 100 percent: Úspešná cesta na východ

Vygradovaná forma v závere sezóny priniesla pretekárom Karate klubu Shihan Poprad na MSR karate v štýle Goju ryu v Košiciach, takmer 100 %-nú medailovú úspešnosť.

Ilustračný obrázok k článku Shihanisti na východe takmer na 100 percent: Úspešná cesta na východ
Zdroj: Shihan Poprad

Multihala v metropola Východného Slovenska privítala takmer štyristo tridsať štartujúcich, ktorí prišli zabojovať o tituly Majstrov Slovenska v Goju ryu pre rok 2017. Dva tituly si priviezli pod Tatry aj Shihanisti.

„O prvý sa postarala Barbora Glatzová, ktorá v športovom zápase starších žiačok do 40 kg nenašla premožiteľku. Veronika Jalowiczorová medzi staršími žiačkami do 30 kg skončila strieborná. Filip Chudík a Martin Stříž si medzi staršími žiakmi do 40 kg vybojovali bronzové medaily,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Bronzový skončil aj Jozef Langa medzi mladšími žiakmi do 32 kg. Zo Shihanistov do bojov o medailu nezasiahol iba Matúš Duda, ktorému sa z eliminačných bojov medzi staršími žiakmi do 35 kg nepodarilo postúpiť. V medailovom ťažení pokračovali mladší kadeti. „Marko Jalowiczor v kategórií do 55 kg a Adam Chudík do 50 kg vybojovali strieborné medaile. Druhý titul vybojovala Kristína Tapferová, ktorá súperkám v kategórií mladších kadetiek nad 50 kg nedala šancu a kategóriu suverénne vyhrala,“ dodal Glatz. O posledný medailový zápis pre Shihan sa postaral František Smik, ktorý medzi mužmi nad 84 kg skončil strieborný.

Shihan Poprad v Košiciach 06/2017
14
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM