Monika Vengrínová Krimi

Popradskí tínedžeri si ľúbia vypiť: Hádajte, koľko nafúkal tohtoročný rekordér!

Stretnúť neplnoletých s fľašou v ruke vôbec nie je zriedkavosťou. Kde sú v Poprade ich obľúbené miesta na spoločné pitky a v ktoré dni si alkohol doprajú najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Popradskí tínedžeri si ľúbia vypiť: Hádajte, koľko nafúkal tohtoročný rekordér!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mladí najčastejšie pijú pred prázdninami či počas sviatkov. Polícia často rieši i ich vyčíňanie pod vplyvom alkoholu a nadeľuje pokarhania. Nezriedka tiež ukladá zákaz návštevy miest, kde sa podáva alkohol, a to i v prípade, že by v takomto zariadení on sám pil iba minerálku.

To však mladistvým nebráni porušovať zákon a častokrát sa poriadne „doteliť“. Pritom najodviazanejší sú popradskí tínedžeri podľa náčelníka Mestskej polície v Poprade Jaroslava Marušina v piatok a v sobotu. Ich obľúbenými miestami, kde najčastejšie vyťahujú fľašku, sú vnútrobloky sídlisk, detské ihriská, kotolne, tmavé parky, lavičky či zadné priestory prevádzok, kde sa podáva alkohol, ale i diskotéky.

A to, že si popradská mládež vie skutočne poriadne vypiť, dosvedčuje aj policajný šéf: „Najmladší tínedžer, ktorého sme v súvislosti s alkoholom tento rok riešili, mal šestnásť rokov a namerali mu až dve promile alkoholu v dychu,“ uviedol Marušin s tým, že rekordérom v tomto roku bol mladistvý s 2,6 promile.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM