Monika Vengrínová Iné športy

Popradský futsal sa chce vrátiť do extraligy. Do Podtatranskej futsalovej ligy sa môže prihlásiť každý

OZ Futsal Poprad v spolupráci s mestom Poprad spúšťa projekt týkajúci sa rozvoja športu v meste. Už v novembri preto štartuje prvý ročník Podtatranskej futsalovej ligy, do ktorej sa môžu prihlásiť ako organizované tímy, tak jednotlivci s chuťou športovať. Cieľom je dostať sa späť do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradský futsal sa chce vrátiť do extraligy. Do Podtatranskej futsalovej ligy sa môže prihlásiť každý
Zdroj: Dnes24.sk

Prihlášky sa uzatvárajú 30.septembra

„Keďže v minulosti hral Poprad najvyššiu ligu, ale kvôli finančným problémom asi na tri roky zmizol z extraligovej mapy, Občianske združenie Futsal Poprad chce tento šport do extraligy vrátiť. Do Podtatranskej futsalovej ligy sa tak môžu prihlásiť buď celé tímy podľa svojej organizácie alebo voľní hráči, ktorí nehrajú v žiadnom tíme, ale chcú sa zapojiť,“ hovorí Miroslav Kalnaši, vedúci viacúčelovej haly – Aréna Poprad.

Do ligy sa môže prihlásiť každý muž narodený v roku 1996 a menej. Podmienkou je podanie prihlášky do 30.septembra a uhradenie štartovného vo výške 350 eur za jeden tím na jednu sezónu. Seniorská liga začína v polovici novembra, trvať bude do polovice marca, čo dáva možnosť aj organizovaným futbalovým tímom na zimnú prípravu v kvalitných podmienkach. Hrať sa bude každý piatok večer od osemnástej do dvadsiatej druhej, vstup na všetky futsalové kolá je pre verejnosť voľný.

„Aréna Poprad otvára svoje priestory pre verejnosť nielen ako divákov, ale i samotných aktérov športových podujatí. Uvedomuje si totiž, že potrebuje nové impulzy, potrebuje oživiť, preto chce aj takýmto spôsobom zatraktívniť svoju prácu. Pán primátor poskytol pri tejto príležitosti takmer 70 percentnú zľavu, aby si v tejto nádhernej hale, do ktorej sa je ťažko dostať, mohol zašportovať naozaj každý,“ uvažuje Kalnaši.

Začiatkom októbra štartuje aj Stredoškolská futsalová liga

Okrem seniorskej ligy štartuje v Aréne aj Stredoškolská futsalová liga pre mladšie vekové kategórie, ktorá sa bude hrať už od 4.októbra každý piatok. Vyvrcholí koncom novembra alebo začiatkom decembra finále okresu stredných škôl, odkiaľ najlepšia škola postúpi do finále regiónu. To sa bude takisto konať v Aréne Poprad.

„Týmto krokom túži Futsal Poprad podchytiť aj mládež a systematicky s ňou pracovať, vychovať si talenty a tých najlepších chlapcov potom prizve k tréningom do ďalšieho futsalového procesu,“ uzatvára Kalnaši.

Viac informácií nájdete na stránke futsalpoprad.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM