Martin Sýkora Rôzne

Popradský príchod Mikuláša: Program, veľkoplošná obrazovka i MHD zadarmo

V Poprade je už všetko pripravené na Príchod Mikuláša. Veľkolepé vítanie čaká Popradčanov v utorok 5.decembra podvečer na popradskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Popradský príchod Mikuláša: Program, veľkoplošná obrazovka i MHD zadarmo
Foto: Peter Handzuš

Dopravné obmedzenie v čase programu

Podujatie Príchod Mikuláša spojené s rozsvietením vianočného stromčeka a celej vianočnej výzdoby mesta bude sprevádzať farebný pyromuzikálny ohňostroj. Začiatok programu na Námestí sv. Egídia, v ktorom okrem Mikuláša, čerta a anjela nebude chýbať ani Snehulienka a sedem trpaslíkov, bude o 17:00 hod. „Pódium bude umiestnené vo východnej časti námestia, veľkoplošná obrazovka sa bude nachádzať vedľa OC Eterna. Príjemnú atmosféru na námestí dotvoria fotoateliéry v medzikostolí, v ktorých sa budú môcť deti odfotiť s Mikulášom, chýbať nebude ani mikulášske sladké prekvapenie pre všetky deti,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Z dôvodu použitia pyrotechniky bude v rámci preventívnych opatrení úplná uzávierka cestnej premávky v čase od 17:20 do 17:50 hod. na miestnych komunikáciách Levočská ul. – úsek od križovatky so Štefánikovou ul. po križovatku s Francisciho ul. a časťou Ulice popradskej brigády.

Príchod Mikuláša 2016
36
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Bezplatná MHD

Z dôvodu úplnej uzávierky bude v rovnakom čase uvedená do pohotovostného režimu cestná svetelná signalizácia (Levočská – Štefánikova – J. Curie). Uzávierka ovplyvní aj vedenie liniek MHD Poprad, pričom spoj č. 39 na linke č. 1 s odchodom z autobusovej stanice o 17:30 hod. smerom na JUH III, prechádzajúci cez zastávky Dom kultúry, Sl. sporiteľňa a Levočská ul. bude vedený k nemocnici cez Francisciho ulicu. Presmerovaný cez Francisciho ul. bude aj spoj č.29 na linke č.6 s odchodom z autobusovej stanice o 17:00 hod.

Mikulášskym darčekom pre všetkých Popradčanov bude po celý deň bezplatná MHD. Vzhľadom na uzávierky ciest a očakávanú vysokú návštevnosť podujatia predstavuje MHD jednoduchšiu alternatívu dopravy na podujatie. Mikuláš spolu s anjelom a čertom navštívili deti už cez víkend aj v jednotlivých častiach mesta. Mikuláš tak navštívil deti v Kvetnici, Spišskej Sobote, Matejovciach, Veľkej , v Strážach i na sídlisku Juh.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM