Martin Sýkora Iné športy

Popradský Shihan absolvoval skvelý turnaj: Priviezol tucet medailí

V Galantskej športovej hale sa konal už 20. ročník medzinárodného turnaja jednotlivcov v kata a kumite. Karate klub Shihan Poprad opäť ukázal svoju silu.

Ilustračný obrázok k článku Popradský Shihan absolvoval skvelý turnaj: Priviezol tucet medailí
Zdroj: Shihan Poprad

Desiati pretekári popradského Shihanu priniesli pod Tatry tucet medailí. Medailovú žatvu odštartovali súrodenci Bednarčíkovci v súťaži súborného cvičenia kata. Starší Samuel sa najskôr predstavil v kategórií kadetov a vybojoval bronz. Šťastie skúsil aj medzi seniormi, kde sa mu darilo ešte lepšie a skončil strieborný. Simona v kategórií starších žiačok nenašla premožiteľku a kategóriu suverénne vyhrala.

„V medailovom ťažení pokračovali Popradčania aj v športovom zápase kumite. Barbora Glatzová v kategórií starších žiačok do 40 kg vybojovala striebro a Veronika Jalowiczorová do 35 kg bronz,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

V kategórií starších žiakov do 40 kg si suverénne počínal Filip Chudík a vybojoval zlato. V tejto kategórií štartoval aj Martin Stříž, ktorému v Galante ostal čierny Peter, keď svoj zápas o tretie miesto prehral a ostal hneď za pódiovým umiestnením.

„Medzi mladšími kadetmi do 45 kg Adam Chudík skončil strieborný a Marko Jalowiczor nad 50 kg bronzový. Rovnako bronzová skončila aj Kristína Tapferová medzi mladšími kadetkami nad 45 kg,“ pokračoval Glatz. Marko Jalowiczor štartoval aj v kategórií kadetov do 57 kg, kde sa mu darilo lepšie a vybojoval striebro. Strieborný skončil aj Igor Hauser medzi kadetmi do 52 kg. Medailovú zbierku uzavrel Igor Hauser medzi juniormi do 55 kg kde vybojoval bronz.

Shihan Galanta 04/2017
13
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM