Peter Handzuš Futbal

Popradských futbalistov preveril Otelul Galati. S Rumunmi uhrali prijateľnú remízu

FK Poprad pokračuje v letnej príprave. Z tridsiatich hráčov, ktorí začali spoločné tréningy, zostalo v závere prípravy dvadsať, a tí si aj zahrali proti účastníkovi Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Popradských futbalistov preveril Otelul Galati. S Rumunmi uhrali prijateľnú remízu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Druhý polčas bol o čosi viac pozerateľný ako ten prvý, v ktorom hrali obidva mužstvá opatrnejšie. V prípravnom zápase si zahrali všetci hráči z lavičky a celkovému dojmu chýbal len gól pre oko diváka.

Prvé zápasy preveria káder

Druhá liga, do ktorej Poprad postúpil, je kvalitnejšia súťaž a Popradčania sa ňu musia poriadne pripraviť. Káder zatiaľ posilnili iba nadaní mladí hráči. Či klub siahne aj po skúsenejších posilách sa uvidí hneď po úvodných kolách súťaže. Prvé zápasy, ktoré FK Poprad odohrá proti Prešovu, Bardejovu, Rimavskej Sobote a Zvolenu ukážu, na čo Popradčania budú mať. „Po prvých štyroch kolách uvidíme, na čom sme. Ak by to nestačilo, asi by sme sa poobzerali po hotových hráčoch,“ povedal po štvrtkovom zápase tréner Vladimír Lajčák.

Tréner má hrubú predstavu o zložení tímu

Kostra tímu je jasná. Budú to starší hráči, ktorí v Poprade hrávajú dlhšie. Tréner Lajčák verí, že im pomôžu aj mladší hráči, ktorí popri nich vyrástli. „Netvrdím, že zostava je hotová, ale našou výhodou je, že tá kostra je už niekoľko rokov pokope a obmieňa sa o jedného, dvoch hráčov. Na tom budeme stavať aj naďalej,“ uzavrel Lajčák. Popradčanov čaká v najbližších dňoch trénovanie taktiky a zohranosti v ofenzíve a defenzíve.

Hráči Popradu už vedia, že prvý zápas Slovnaft cupu odohrajú na trávniku súpera. Termín je stanovený na 12.-13. august a čaká ich súper FK Pokrok SEZ Krompachy. Vyžrebované sú už aj zápasy 2. Ligy, ktorá ponesie názov DOXXbet liga. Rozpis zápasov FK Poprad prinesieme čoskoro.

FK Poprad vs. F.C. Otelul Galati (Rum.)
19
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FC Otelul Galati - FK Poprad 0:0
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM