Martin Sýkora Rôzne

Popradským bojovníkom prišlo ukrajinské poďakovanie: Veľké gesto, nezištná pomoc

V jeseni minulého roka vyzbierali v Extreme Combat Clube v Poprade veci pre jednu z ukrajinských materských škôl. Vo februári prišla odpoveď - veľké poďakovanie.

Ilustračný obrázok k článku Popradským bojovníkom prišlo ukrajinské poďakovanie: Veľké gesto, nezištná pomoc
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Pred Vianocami aj prostredníctvom redakcie Poprad24 bola v ukrajinskej Svaljave odovzdaná zbierka predmetov, ktoré vyzbierali deti z popradského športového klubu Extreme Combat Clubu (ECC). V materskej škole Nádej sa pomoci od západných susedov potešili.

Podtatranskí bojovníci pre ukrajinské deti

„Nádej sa stará o 15 detí z nášho mesta. Na začiatku sme nemali nič. Postupne vybavenie pribúda. Potrebujeme hračky a kancelárske potreby, neskôr s nimi urobíme pre deti oslavu – to je taký náš sen,“ povedal zakladateľ škôlky Ivan Kondor, ktorému už dlhšie pomáha Marek Sonoga, misijný pracovník Cirkevného zboru Bratskej jednoty baptistov v Poprade. „Už dva roky máme so Slovákmi dobré vzťahy, pomáhajú našej škôlke. Keď iné deti môžu pomáhať našej škôlke – to je veľmi dobré. My privítame pomoc, aby sme mohli lepšie slúžiť našim deťom,“ dodal Kondor záoveň s veľkým poďakovaním.

Zbierka pre ukrajinské deti Extreme Combat Club 02/2017
8
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Odpoveď po dvoch mesiacoch

Zbierku sme osobne odovzdali v decembri priamo do rúk miestnym deťom. Po dvoch mesiacoch prišla milá odpoveď. „Som veľmi rád, že na nás ukrajinské deti nezabudli. My na nich tiež nie. Takéto gesto si nielen ja, ale všetci v klube veľmi vážime,“ povedal tréner a šéf klubu ECC Jozef Lenčéš.

Na adresu športového klubu prišla obálka s dielami ukrajinských detí. Zimné motívy nepôsobili chladne, práve naopak. Bojové umenie nevedie deti k povýšenectvu, ale k skromnosti a disciplíne. „Svet nie je o peniazoch. Aj skromná pomoc dokáže vytvoriť veľké veci. Môžem prezradiť, že na jar pre ukrajinské deti opäť niečo v rámci našich možností pripravíme,“ dodal Lenčéš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM