Monika Vengrínová Hokej

Popradu doma vyšla len prvá tretina: Z víťazstva sa nakoniec tešila Nitra

Kým prvú tretinu viedli Popradčania, v druhej už hostia vyrovnali a tretiu napokon vyhrali. Kamzíkom nepomohla ani záverečná hra bez brankára a napokon tesným gólovým rozdielom prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Popradu doma vyšla len prvá tretina: Z víťazstva sa nakoniec tešila Nitra
Zdroj: Dnes24.sk

Hostia z Nitry hrali hneď na začiatku zápasu presilovú hru. Na jej konci po návrate z trestnej ušiel domáci Takáč, ale nezakončil presne. Poprad šiel do vedenia v 6. minúte, keď parádne trafil Lukáš Hvila a trinástym gólom v sezóne sa dotiahol na čelo tabuľky strelcov. Poprad v presilovej hre zovrel Nitranov pred vlastnou bránkou, po biliardovej akcii už Bartečko dvakrát dvíhal ruky nad hlavu, ale druhý gól Popradu z toho nebol. Nitra ťažila z rýchlych protiútokov a chýb obrany Popradu, jednu takú potrestal v 16. minúte nitriansky elitný center Stümpel – 1:1. Rovnovážny stav netrval dlho, v druhej presilovke domácich sa presadil Paločko. V úniku mohol gólom do šatne navýšiť vedenie Sýkora, Lakosil bol pozorný. Tesne pred koncom tretiny od modrej vypálil Fabian a diváci už kričali gól. Situáciu musel posúdiť až videorozhodca, na prvú prestávku ale napokon s tesným vedením 2:1 odchádzali domáci.          

Nitra hneď v úvode druhého dejstva vyrovnala. Popradskej defenzíve nepomohol ani faul na Lukáša Nováka, puk sa po jeho zakončení odrazil až k voľnému Stümpelovi, ktorý dostrieľal do prázdnej bránky – 2:2. Hostia boli pri chuti, o dve minúty už vyhrávali. Osamotenému Tománkovi nabil Novák a Kostúr bol bezmocný – 2:3. Domáci sa snažili vyrovnať. Podarilo sa to až v 35. minúte kapitánovi Popradu Krotákovi, ktorý gólom oslávil svoj 1100. štart v slovenskej extralige.      

Prvý útok Nitry bol pod Tatrami pri chuti, svoj štvrtý kanadský bod v zápase dosiahol Lukáš Novák. Po prihrávke Tománek spoza brány prestrelil Kostúra a Nitra opäť viedla. Poprad sa s pribúdajúcimi minútami dostával do tlaku. Príležitosti Gápu či Paločka ostali nevyužité. Minútu pred koncom zápasu hral Poprad presilovú hru, ale nepomohol mu ani oddychový čas domácej lavičky a ani záverečná hra bez brankára. Zo súboja druhého s tretím brala všetky body hosťujúca Nitra.

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Podľa našich predstáv sme odohrali iba prvú tretinu. Zlom nastal z nášho pohľadu pri nepremenenom nájazde Sýkoru, viedli by sme o dva góly. Súper v druhej tretine otočil zápas, aj keď sme dokázali vyrovnať. Po našej hrubej chybe súper v tretej tretine vsietil víťazný gól a znova vyrovnať sme už nedokázali, aj keď šance na to sme mali.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „V Poprade je menšie ihrisko a domáci na ňom hrajú agresívny, rýchly hokej. Dobre sme sa na to pripravili. Naša prvá päťka rozhodla o zápase. Sme radi, že sme vyhrali.“

HK Poprad – HK Nitra 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

Góly: 9. Hvila (Kasík), 17. Paločko (Takáč, Kasík), 35. Kroták (Dinda) – 16. Stümpel (L. Novák, Nádašdi), 21. Stümpel (L. Novák) 24. Tománek (L. Novák), 47. Stümpel (L. Novák, Tománek).
Rozhodovali: Jonák – Orolin, J. Tvrdoň,
vylúčení: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,
1778 divákov

foto: Lenka Balážová

Poprad-Nitra 31.10.2014
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM