Peter Handzuš Hokej

Popradu prvý zápas play off nevyšiel

Skalickí hokejisti zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále play off extraligy na ľade favorizovaného Popradu 2:0 a ujali sa vedenia v sérii. Hostia si zabezpečili triumf už v úvodnom dejstve, keď sa najprv presadil Konečný a druhý gól pridal Holovič.

HK Poprad – HK 36 Skalica 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Góly: 8. Konečný (Jarolín, Obdržálek), 12. Holovič (Šátek, Kutálek). Rozhodovali: D. Konc – Rudý, Štefik, vylúčení: 2:4, navyše: Wanvig (Poprad) 10 minút za filmovanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2695 divákov
stav série: 0:1

Diváci videli pod Tatrami od začiatku opatrný hokej s množstvom stretov a kontaktov, ale len málo plynulej hry. Domácich nenakopla ani presilovka hneď v prvých minútach a hosťom sa podarilo súpera dokonale zaskočiť. V 7. minúte pohrozil domácej obrane Školiak, jeho strele však chýbali centimetre. O minútu neskôr však Konečný trafil spomedzi kruhov do čierneho, keď potrestal nedôraz popradskej obrany. V 12. minúte sa Skaličania tešili druhýkrát, keď Holovič prestrelil rozhodeného Melicherčíka a zvýšil na hrozivých 0:2. Popradčania sa ocitli v hernom kŕči, čo hralo hosťom do karát. V 18. minúte mohol znížiť Kuľha, ale pridlho váhal so strelou. Herné trápenie domácich a pozorná defenzíva hostí sprevádzali aj prostrednú časť. Jednu z mála chýb skalickej obrany, ale zato fatálnu, mohol využiť v nájazde Lapšanský, ktorému však zámer prekazil vypichnutím puku Lakosil. V 33. minúte sa vyznamenal na druhej strane Melicherčík, ktorý zabránil tretiemu gólu z hokejky Jarolína. Poprad začal herne dominovať až v treťom dejstve. Útočný vabank mu síce priniesol viacero gólových príležitostí, v bránke však čoraz viac vynikal bezchybný Lakosil, ktorý privádzal domácich strelcov do zúfalstva. Postupne si bezpečne poradil s únikom Lundberga a strelami Kloudu, Rapáča, Wanviga a Krotáka. Päť minút pred koncom mohol vykresať iskierku nádeje Lundberg, ale skvelý Lakosil bol opäť na mieste. V závere stretnutia bezradnosť domácich gradovala a hostia si ustrážili dôležité úvodné víťazstvo v sérii.

Text: TASR

Popradu prvý zápas play off nevyšiel
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM