Martin Sýkora Hokej

Popradu to proti Martinu nešlo: Hokejisti Turca kamzíkov pod Tatrami ozbíjali

Popradskí hokejisti nenadviazali na bodový zisk z predchádzajúceho stretnutia s Košicami. Martin vďaka hetriku Koyša odišiel domov s plným počtom bodov.

Ilustračný obrázok k článku Popradu to proti Martinu nešlo: Hokejisti Turca kamzíkov pod Tatrami ozbíjali
Zdroj: TASR

Rýchly gól aj prvá tretina

Dobrým výkonom proti Košičanom nabudení Popradčania začali aj proti Martinčanom rýchlym gólom. Už po 25 sekundách nahodil z rohu klziska Lichanec puk na Corbeila a ten na prekvapenie všetkých skončil za jeho chrbtom. Hostia sa v 1. tretine pod Tatrami do vyložených šancí nedostali, zato domáci mohli svoje vedenie zvýšiť. Najskôr zlyhal v čistej šanci Dinda po priťuknutí od Krotáka, neskôr zmaril Troliga nepresným zakončením nájazd troch Popradčanov na martinskú bránu.

Druhé dejstvo jasne pre hostí

Obraz hry sa v 2. tretine zmenil. Hostia pridali na rýchlosti i dôraze, výsledkom čoho bola viac ako minútová presilová hra o dvoch hráčov. V nej sa už po 13 sekundách po výmene puku na modrej presadil Dírer – 1:1. Pri hre 4:4 urobil na vlastnej modrej čiare obrovskú hrubku Ježek, keď poslal do úniku Koyša. Ten sa pohral so Šúrekom a hostia viedli. Ježek svoju chybu napravil v 29. minúte. Po neprehľadnej situácii vyrovnal, keď poslal do siete puk cez spleť hráčov pred bránkoviskom. Domáci sa z vyrovnania dlho netešili. Hneď po buly sa presadil hosťujúci Patrik Koyš strelou zápästím do hornej časti bránky – 2:3.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kamzíci vo východniarskom derby siahali na víťazstvo: Košice s tesnou výhrou

Zo strany hostí to však ešte nebolo všetko. V 35. minúte sa individuálnou akciou prezentoval Korostin. Vyškolil kanadského beka Popradu Cuttinga a strelou na Šúrekovu vyrážačku zvýšil na 2:4 z pohľadu hostí. Popradčanom sa ešte podarilo znížiť, keď nahodenie Lapšanského doplachtilo až do siete. Domáci tak pred odchodom na druhú prestávku znížili na rozdiel jediného gólu.

Tretia časť plná vylúčení

Tretia tretina veľa vzruchu nepriniesla. Vyrovnanie mal na hokejke Lichanec, ale z ideálnej pozície netrafil bránu. Necelých 6 minút pred koncom dostali domáci výhodu presilovej hry. Fabianovej strele chýbali centimetre a z Krotákovej prihrávky napokon Lapšanský neprofitoval, lebo Corbeil si dal pozor. V závere plynulosť hry rozkúskovali vylúčenia na oboch stranách. Tridsaťštyri sekúnd pred koncom zápasu putoval na trestnú lavicu Galamboš, domáci si vzali oddychový čas a z hry stiahli brankára. Buly im však nevyšlo, k puku sa dostal hosťujúci Koyš a z polovice ihriska poslal puk do opustenej popradskej bránky, čím spečatil hetrik na ľade svojho bývalého zamestnávateľa. Popradčania prehrali s Martinom 3:5 a prepadli sa na posledné miesto tabuľky.

HK Poprad - MHC Martin 3:5
5
Galéria
Zdroj: TASR

HK Poprad – MHC Martin 3:5 (1:0, 2:4, 0:1)
Góly: 1. Lichanec (Zagrapan), 29. Ježek (Kroták, Paločko), 40. Lapšanský (Zagrapan) – 23. Dírer (Tabaček, Koyš), 25. Koyš, 29. Koyš (Heizer), 35. Korostin (Dokšin), 60. Koyš. Rozhodovali: Lauff, Jura – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, diváci: 863.

HK Poprad: Šúrek – Suchý, Kurali, Dinda, Fabian, Cutting, Chaloupka, Pokovič, Potechin – Lapšanský, Zagrapan, Lichanec – Kroták, Ježek, Paločko – Bondra, Troliga, Štrauch – Výhonský, Mlynarovič, Danielčak.
MHC Martin: Corbeil – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Pulli, Rantanen, Pacalaj, Leško – Dírer, Heizer, Koyš – Surovka, Galamboš, Rzavský – Holli, Dokšin, Korostin – Nemček, Jurášek, Poliaček.

HK Poprad - MHC Martin 11. kolo
32
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Petr Jonák, tréner Popradu: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Strelený gól nás upokojil a následne sme poľavili. Všade sme boli neskôr, prehrávali sme súboje a to nás stálo body. V tretej tretine sme sa snažili, ale nedostali sme sa už do zápasu. Hlúpe chyby ako keď prihráme súperovi na gól, a prehraté osobné súboje 1 na 1 nás stáli lepší výsledok.“
Pavel Paukovček, tréner Martina: „Na dnešný zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Chlapci na ľade splnili do bodky, čo sme si pred zápasom povedali. Dve tretiny sme boli lepším tímom, v tretej tretine sme ustrážili presilové hry súpera. Celému kolektívu od brankára až po posledného hráča patrí pochvala.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM