Monika Vengrínová Hokej

Porucha kompresora je odstránená. Hokejisti sa na ľad dostanú zrejme už túto sobotu

Po problémoch s pokazenými kompresormi, ktoré znemožnili tvorbu ľadu na zimnom štadióne, sa konečne zdá byť všetko v poriadku. Chladenie ľadovej plochy začalo v nedeľu 14.7., hokejové tréningy začnú pravdepodobne v sobotu 27.7.

Ilustračný obrázok k článku Porucha kompresora je odstránená. Hokejisti sa na ľad dostanú zrejme už túto sobotu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 22.7.2013 v do­poludňajších hodinách opravil servisný technik kompresor č.3 na zimnom štadióne v Poprade. K poruche kompresora došlo 6hodín po spustení chladenia na prípravu ľadovej plochy, s ktorým sa začalo v nedeľu 14.7.2013.

„Náhradný diel sme objednali ihneď a aj napriek oficiálnej dodacej lehote 24 dní bol vďaka maximálnemu úsiliu diel dodaný už dnes, vďaka čomu mohol byť kompresor opravený. V praxi to znamená, že na zimnom štadióne pokračuje príprava ľadovej plochy, zajtra by zároveň mala byť natretá hracia plocha,“ uviedol vedúci ZŠ René Šoltés . Správa ZŠ súčasne rieši opravu kompresora č.2, na ktorom je potrebné vymeniť celý blok.

K poruchám dvoch kompresorov zabezpečujúcich chladenie došlo 6 hodín resp. 2dni po spustení chladenia. Na kompresoroch bol pritom počas pravidelnej letnej údržby urobený riadny servis, a to vymenené oleje, filtre a zrealizované všetky nevyhnutné servisné úkony, po ktorých boli kompresory úspešne odskúšané.

Neočakávané technické poruchy spôsobili oneskorenie prípravy ľadovej plochy, o čom vedenie ZŠ po zistení skutočností a manažmente opráv informovalo hokejový klub ešte 18.7.2013. Dnes bol klub informovaný o oprave kompresora č.3, zároveň bolo vedeniu oznámené, že hráči budú môcť na ľad vykorčuľovať s najväčšou pravdepodobnosťou už v sobotu 27.7.2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM