Monika Vengrínová Samospráva

Poslanci neschválili odkúpenie obrazovky na zimáku od bratislavskej firmy: Hľadať budú iné riešenie

Poslanci na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva neschválili odkúpenie veľkoplošnej obrazovky, ktorej vlastníkom je bratislavská firma Trik. Tá od mesta žiadala sumu takmer 240 tisíc eur. Poslancom sa suma zdá privysoká, hľadať budú iné riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci neschválili odkúpenie obrazovky na zimáku od bratislavskej firmy: Hľadať budú iné riešenie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkoplošná obrazovka Colosseo, ktorá na zimnom štadióne v Poprade ostala ako pozostatok po klube HC Lev, je momentálne vo vlastníctve bratislavskej firmy Trik, s.r.o. Tá ju nadobudla vo verenej obchodnej súťaži na predaj hnuteľného majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu HC Lev Poprad, s.r.o. v konkurze.

„Je to už historická záležitosť, pozostatok po HC Lev. Keď som vstúpil do rokovania s vlastníkom obrazovky, očakával som, že návrh ceny bude korektnejší. Ja osobne nie som s touto sumou stotožnený,“ vyjadril sa na margo navrhovanej ceny za odkúpenie obrazovky primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Obrazovka bola stavebnými úpravami zapracovaná do nehnuteľnosti tak, že sa stala jej súčasťou a považuje sa za spracovanú vec. Mesto by malo vlastníkovi spracovanej veci poskytnúť náhradu hodnoty zariadenia ako spracovanej veci vo výške 239 800,39 eur, ktorá bola stanovená na základe znaleckého posudku vyhotovenom Jánom Hučkom z Bratislavy.

Cena, za ktorú by tak mesto malo obrazovku odkúpiť, bola stanovená na 239 810 eur. „Kategoricky odmietam túto šialenú sumu, ktorú spoločnosť žiada. Skôr navrhujem, aby sme našli iné obdobné zariadenie, prípadne si urobili prieskum, aby sme vedeli, v akých sumách sa táto obrazovka pohybuje. Jednoducho hľadať lacnejšie riešenie,“ vystúpil so svojim návrhom poslanec Štefan Pčola.

Suma sa zdá prehnaná aj ostatným poslancom, nehovoriac o tom, že firme Trik platilo mesto v sezóne 2014/2015 prenájom za danú obrazovku. „Cenu, ktorú vlastník žiada, považujem za úžernícku a nesúhlasím s ňou. Už len z toho dôvodu, čo všetko nám povystrájali s prenájmami a vydieračkami,“ odôvodnil svoj postoj poslanec Milan Baran s tým, že navrhuje hľadať iný spôsob získania obrazovky, ktorou by mala byť kúpa nového zariadenia so zárukou postačujúca nášmu klubu na úrovni tejto doby.

Viceprimátor Igor Wzoš podal za členov klubu návrh, v ktorom by sa majiteľovi obrazovky poskytla náhrada hodnoty zariadenia vo výške 90 tisíc eur s DPH, prípadne nákup obdobného zariadenia v tejto výške. Po búrlivej diskusii, ktorá sa v mestskom parlamente strhla a po prestávke, v rámci ktorej poslanci rokovali o danej záležitosti, však viceprimátor tento návrh stiahol.

Všetci poslanci napokon boli proti danému návrhu a rokovací bod neschválili. Hľadať tak budú iné riešenie získania obrazovky na zimný štadión.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM