Martin Sýkora Samospráva Samospráva

Poslanec Pčola vyzval primátora, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii: Švagerko neodstúpi

Klub nezávislých podal deň pred zasadnutím mestského parlamentu poslal primátorovi výzvu, aby porozmýšľal o svojej ďalšej budúcnosti v komunálnej politike.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Pčola vyzval primátora, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii: Švagerko neodstúpi
Foto: Peter Handzuš

“Situácia sa vyhrotila na minulotýždňovom zasadnutí Rady Mesta Poprad, ktoré primátor mesta po niekoľkých minútach opustil. Chceli sme upozorniť primátora, že vidíme zjavné riziká v jeho pôsobení vo funkcii,“ uviedol poslanec MsZ a zároveň člen mestskej rady Vladimír Lajčák.

Poslanec Štefan Pčola, ktorý sa inkriminovaného zasadnutia mestskej rady taktiež zúčastnil, priamo na zasadnutí popradského zastupiteľstva vyzval primátora Jozefa Švagerka: „Pán primátor, náš poslanecký klub Vám včera doručil výzvu, v ktorej Vás žiadame o zváženie v zotrvaní vo funkcii primátora. Odpoveď na otázku, prečo sme sa tak rozhodli, nájdete vo výzve, ktorý podpísalo 8 poslancov. V prvom rade Ste pre nás človek, až v druhom rade primátor. Preto Vás vyzývame aj teraz – priamo z poslaneckého pléna, aby Ste k tomu zaujali stanovisko.“

Jozef Švagerko následne oslovil náčeníka mestskej polície Štefana Šipulu, aby mu dal zariadenie na zistenie alkoholu. Dychová skúška ukázala výsledok 0,0. Primátor Popradu následne emotívne dodal: „Som človek, ktorý robí v živote chyby. Viackrát som padol a vždy som vstal. Bez boja sa nevzdám. Bol som zvolený v demokratických voľbách. Zodpovedať sa budem voličom. Nebudem robiť zo seba šaša, som primátorom Mesta Poprad.“

Jozef Švagerko situáciu vníma ako diskreditáciu svojej osoby. „Zamknúť sa za dvere je jednoduchšie. Ja som zvolil inú formu komunikácie – mám dvere otvorené. A budem v tom pokračovať,“ uzavrel popradský primátor.

Primátor Švagerko dostal výzvu na odstúpenie
4
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Primátor Švagerko dostal výzvu na odstúpenie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM