Peter Handzuš Iné športy

Posledná súťaž shihanistov v tomto roku: Trikrát finálová účasť a striebro pre Poprad

Na poslednú súťaž v starom roku vycestovali popradskí karatisti v nedeľu 13. decembra do Nitry, na 5. ročník Memoriálu Rudolfa Farmadína. Zápasilo sa len v športovom zápase kumite a pod Zobor si tento rok prišlo zmerať sily vyše tristo pretekárov so šiestich štátov.

Ilustračný obrázok k článku Posledná súťaž shihanistov v tomto roku: Trikrát finálová účasť a striebro pre Poprad
Foto: Shihan Poprad

Postupne v jednotlivých kategóriách pretekári bojovali o miestenky do večerného gala finále, ktoré prebehlo na centrálnom zápasisku. Za karate klub Shihan Poprad sa prvé na tatami postavili mladšie žiačky, Veronika Jalowiczorová v kategórií do 30kg a Barbora Glatzová nad 30kg ktoré si vybojovali večerné finále. Večer sa im ale darilo menej, obe svoje finálové duely prehrali a skončili strieborné.

Filip Chudík medzi mladšími žiakmi nad 28kg z eliminačných bojov nepostúpil. V eliminácií skončila aj Kristína Tapferová medzi mladšími dorastenkami nad 45kg. V kategórií mladších dorastencov do 50kg nastúpili Igor Hauser a Marko Jalowiczor a obidvaja si vybojovali bronzové medaile.

Posledné z Popradčanov sa predstavili kadetky. V kategórií nad 50kg Monika Pekarčíková bojovala o bronzovú medailu, kde sa jej ale nedarilo a po prehre skončila hneď za medailovými priečkami. Petra Píchová v tejto kategórií vybojovala večerné finále, kde však aj ona nakoniec skončila strieborná.

/jgz/

Posledná súťaž shihanistov v tomto roku: Trikrát finálová účasť a striebro pre P
4
Galéria
Foto: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM