Peter Handzuš Basketbal

Posledný zápas BAM Poprad v starom roku: Súboj o piate miesto s Banskou Bystricou

Popradské basketbalistky odohrali v utorok predvianočný zápas proti Banskej Bystrici. Hosťujúce hráčky mali k dobru jedno víťazstvo a Popradčanky bojovali o piatu výhru v sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas BAM Poprad v starom roku: Súboj o piate miesto s Banskou Bystricou
Foto: Peter Handzuš

Oba tímy sa v tabuľke Extraligy náchádzajú v druhej polovici a tak body zo vzájomných zápasov sú veľmi dôležité. Domáce hráčky sa do súperiek pustili hneď od začiatku a aj keď sa dievčatám z Banskej Bystrice niekoľkokrát podarilo náskok znížiť, Popradčanky už v závere víťazstvo z rúk nepustili a dôležitá výhra a body ostali pod Tatrami.

Pre BAM Poprad to bolo veľmi dôležité víťazstvo a prelomenie nelichotivej série prehier. „Som veľmi rád, že sme pretrhli šnúru štyroch zápasov, ktoré sme prehrali. Myslím ale, že sme vôbec neboli v pohode. Je to pre nás aj pre fanúšikov dobré, keď zakončíme rok výhrou,“ konštatoval po zápase domáci tréner Igor Skočovski.

Na popradskej lavičke to je pestré, pomaly sa do zápasov vracajú dievčatá, ktoré dlhšie absentovali. Tréner Skočovski bude mať neľahkú úlohu všetko nastaviť tak, aby sa rozbehnutý vlak nespomaľoval. „Verím, že dievčatá budú mať chuť sa do toho poriadne zahryznúť a prinesú do zápasov kvalitu,“ dodal tréner.

Domáci lodivod by rád videl divákov chodiť na basketbal aj v budúcom roku. „Viem, že máme divákov, ktorí nás pravidelne sledujú a verím že aj táto výhra im dala znova chuť prísť. Aj v novom roku ich budeme potrebovať viac a viac. Verím, že dobrá hra presvedčí divákov, aby chodili práve na basketbal,“ povedal Igor Skočovski, ktorý na záver poďakoval divákom a poprial im všetko dobré do nového roka.

BAM Poprad – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 64:51 (25:16, 12:10, 7:13, 20:12)
Najviac bodov: Petríková 19, Hadačová 13, Kudličková 12 – Matejčíková 13, Piperková a Mištinová po 10, Moravčíková 8

BAM Poprad - BK ŠKP 08 Banská Bystrica 64:51
50
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM