Peter Handzuš Iné športy

Postupový turnaj Slovenského pohára vo futsale: Do turnaja v Matejovciach sa zapojilo sedem družstiev

V nedeľu 9.2.2015 patrila hala Zámoček - Matejovce účastníkom postupového turnaja Slovenského pohára vo futsale 2015.

Ilustračný obrázok k článku Postupový turnaj Slovenského pohára vo futsale: Do turnaja v Matejovciach sa zapojilo sedem družstiev
Zdroj: Dnes24.sk

Prihlásených bolo sedem družstiev: Baleťáci z Kežmarku, Bafana Bafana zo Spišskej Starej Vsi, zástupcovia Popradskej futsalovej ligy: B-Team, Veľká 1984, Elron Team, i hostia z Bardejova: RTS Team Bardejov a Catering Jakubašek Team Bardejov.

V základnej skupine družstvá odohrali medzi sebou zápas každý s každým. Prvé štyri následne postúpili do play-off. Zápasy v základnej skupine boli vzácne vyrovnané, končili rozdielom jedného gólu, RTS Bardejov dokázal trikrát remizovať. Do Play-off postúpili z prvého miesta bez prehry Baleťáci, druhí boli Bafana Bafana, na ďalších postupových miestach družstvá z Popradskej ligy Elron Team a Veľká 1984.

Prvý semifinálový zápas Baleťáci – Veľká 1984 bol v jasnej réžii favorita. Tí nešetrili Veľkú s jednym striedajúcim hráčom a prevalcovali ju 9:0. Druhý semifinálový zápas Bafana Bafana – Elron Team už tak jednoznačný nebol. I keď pri pohľade na striedačky súperov to vyzeralo ináč. Bafana plne obsadená, Elroňácka zívala prázdnotou. Elron však zaskočil súpera a hneď v úvode strelil gól, ba pridal i ďalší. Bafana však do polčasu dokázala vyrovnať i streliť gól navyše. V druhom Elron vyrovnal, avšak gólom z rohu Bafana prekvapila brankára a ujala sa opäť vedenia. Elroňáci vo zvláštnych polohách, krívajúc, nechceli prehrať tento zápas. Minútu do konca však prišiel nejasný verdikt rozhodcu, po ktorom sa na brankára Elronu rútili dvaja hráči Bafany a pridali rozhodujúci gól.

V súboji o 3. miesto Elron siahol na dno svojich síl, umnou, taktickou a pozičnou hrou s dobrým výkonom brankára Remžu nedovolili Veľkej ani skórovať a vyhrali jednoznačne 4:0. Finálový zápas priniesol živý útočný futsal. Bafana vyhrala polčas 2–1. V druhom hráči vôbec nepoľavili, útoky sa striedali na oboch stranách. Zápas nakoniec zvládli lepšie Baleťáci a výhrou 4–3 potvrdili, že 1. miesto v skupine nebola náhoda. Prvé dve družstvá postupujú na druhý postupový turnaj do Bardejova.

Konečné poradie:

1. miesto: Baleťáci
2. miesto: Bafana Bafana
3. miesto: Elron Team

Najlepší strelec: Rodanič /Catering Jakubašek Team Bardejov/
Najlepší brankár: Remža /Elron Team/

Dodys Zubal

Postupový turnaj Slovenského pohára vo futsale
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM