Peter Handzuš Rôzne

Potrebujú Tatry štyri organizácie cestovného ruchu?

Vo Vysokých Tatrách a ich okolí vznikli v posledných mesiacoch štyri oblastné organizácie cestovného ruchu. Aj to bol dôvod, prečo sa v uplynulých dňoch stretli na zasadnutí o spoločných krokoch v oblasti turizmu.

Hlavnými bodmi rokovania zástupcov Regiónu – Vysoké Tatry, Tatry – Podhorie, TATRY – SPIŠ – PIENINY a Severný Spiš Pieniny bola spolupráca, tvorba spoločných produktov a vzájomná komunikácia.

** „Každá oblastná organizácia je niečím jedinečná a to by malo byť základom pre tvorbu produktov. Tým podporíme jedinečnosť, ktorú máme a zároveň budeme ľahko rozpoznateľní. Návštevníci, ktorí sa rozhodnú navštíviť destináciu, chcú niečo, čo inde nezažijú, neuvidia a to im vieme ponúknuť,“** povedala výkonná riaditeľka OOCR Región – Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Na stretnutí sa výkonní riaditelia dohodli na pravidelných stretnutiach, ktoré budú venované spoločným produktom. Tým chcú docieliť, aby ten istý produkt bol dostupný na území štyroch oblastných organizácií.

„Intenzívna a pravidelná komunikácia medzi jednotlivými oblastnými organizáciami je jeden zo základných pilierov pre spoločnú spoluprácu,“ dodal predseda predstavenstva OOCR Vysoké Tatry – Podhorie Peter Duda. V závere stretnutia sa účastníci zhodli na názore, aby v budúcnosti boli Vysoké Tatry a celý tatranský región propagovaný pod spoločnou značkou. „Máme viacero variantov, ale momentálne sme všetci ešte na začiatku dlhej cesty a čas ukáže, aké je najvhodnejšie riešenie. K tomu je ale potrebná novelizácia súčasného zákona o podpore cestovného ruchu,“ povedal primátor mesta Spišská Belá a predseda Regionálneho združenia tatranských a podtatranských obcí Štefan Bieľak.

[blockquote]Vznik OOCR a krajských OCR (KOCR) a tým aj budovanie destinačného manažmentu na Slovensku umožnil Zákon 91/2010 Z.z. o podpore cestovného ruchu, ktorý je účinný od decembra 2011. Celkovo na Slovensku vzniklo 99 OOCR a dve KOCR. Ich cieľom je rozvoj a podpora cestovného ruchu, tvorba konkurencieschop­ných produktov, cenovo výhodných pobytových balíkov, a tým prilákať do destinácie vyšší počet viac dňových návštevníkov a predĺžiť priemernú dĺžku pobytu.[/bloc­kquote]

Poprad24/tasr Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM