Tlačové správy

Povedzme nie násiliu na ženách!

Tému násilia páchaného na ženách je potrebné dávať stále viac do povedomia verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Povedzme nie násiliu na ženách!
3
Galéria

Donedávna bola táto téma, týkajúca sa všetkých nás, tabu. Dnešná doba umožňuje triezvejšie nazeranie na práva žien, na ich život a na možnosti riešenia ich nepriaznivej situácie.

Od roku 2012 funguje v Poprade poradenské centrum Progresfem, pre ženy zažívajúce násilie zo strany ich intímneho partnera. Ide o občianske združenie, ktorého cieľom je poskytovanie špecializovanej pomoci vo forme sociálneho, psychologického a právneho poradenstva. V organizácii pracujú vyškolené odborníčky (sociálne pracovníčky, psychologička a advokát), ktorých úlohou je okrem osobného kontaktu a telefonickej krízovej intervencie pomôcť pri riešení situácie násilia.

Svojim citlivým prístupom dokážu pomôcť ženám zažívajúcim násilie, eliminovať ich problémy, prípadne sprevádzať a posilňovať ženy, ktoré sa rozhodnú využiť túto pomoc. Doprevádzanie, asistencia, vybavovanie za klietku, komunikácia s inými inštitúciami, pomoc pri písaní písomností, to všetko pomáha ženám, ktoré si často myslia, že z ich problému už východisko nie je. Mnohé ženy nedokážu rozoznať formy násilia, či už psychické, fyzické, sexualizované alebo sociálne. Aj toto je úlohou pracovníčok, aby žene pomohli pochopiť a vysvetliť formy násilia, ktoré ich sprevádzajú, a zároveň dali nádej, posilnili ich sebadôveru, pretože že nik nemá právo ženám ubližovať a akýmkoľvek spôsobom zasahovať do ich ľudských práv.

Kontakty, na ktoré sa môžete obracať v prípade, že zažívate násilie od svojho intímneho partnera sú: 0919 235 820, progresfem@progresfem.skwww.progresfem.sk

Vzniklo z dotácie Mesta Poprad.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM