Rôzne

Pôvodný most nahradí nový: Cestu do Štrby ÚPLNE uzatvoria, práce majú trvať 240 dní

V súvislosti s plánovanou rekonštrukciou mosta ponad železničnú trať v Štrbe pod Tatrami o týždeň úplne uzatvoria príjazdovú cestu III. triedy do obce.

Ilustračný obrázok k článku Pôvodný most nahradí nový: Cestu do Štrby ÚPLNE uzatvoria, práce majú trvať 240 dní
Zdroj: Facebook.com/Obec Štrba

Samospráva informovala, že obmedzenie začne platiť 14. mája od 7.00 h, cestná premávka bude odklonená do susednej obce Lučivná.

Miestni budú môcť využívať miestne komunikácie, avšak len v jednosmernej premávke.

Obmedzenia sa dotknú aj autobusovej dopravy.

Kde zastavia spoje

„V smere z Popradu na Tatranskú Štrbu a Štrbské Pleso budú obsluhované všetky zastávky podľa cestovného poriadku až do zastávky Štrba – cintorín, kde bude výstup a nástup cestujúcich realizovaný až po otočení autobusu pri označníku v smere do Štrby. Spoje potom znovu zastavia aj v zastávke Štrba – kultúrny dom. Ďalšie zastávky budú už len prechádzané,“ upozorňuje obec.

Spoje následne zastavia ešte v Lučivnej pri obecnom úrade a po ceste I/18 budú pokračovať do Tatranskej Štrby a na Štrbské Pleso.

Zastávka mimo prevádzky

V opačnom smere budú spoje zastavovať iba v Lučivnej pri obecnom úrade a v Štrbe pri kultúrnom dome, ostatné zastávky budú prechádzané.

Od zastávky Štrba – cintorín budú spoje zastavovať na všetkých zastávkach podľa cestovného poriadku.

„V zastávke Tatranská Štrba – hlavná cesta budú linky z Popradu do Važca zastavovať na nástupišti 1 a v opačnom smere na nástupišti 2. Nástupište 3 bude pre spoje liniek 706415, 706420 v smere na Štrbské Pleso a do Popradu, pristavovať budú autobusy k označníku vedľa čerpacej stanice na Železničnej ulici,“ dodáva samospráva s tým, že zastávka Tatranská Štrba – Železničná bude počas výluky mimo prevádzky.

Železničná doprava bude zabezpečená z koľaje priľahlej k obci. Počas výlukových prác, keď nebude možné vlakovú súpravu v koľajisku zastaviť, zabezpečia pre cestujúcich náhradnú prepravu na stanicu Štrba, o čom bude samospráva vopred informovať.

Povolená obchádzka

Pre osobnú dopravu obyvateľov Štrby je povolená obchádzka po účelových komunikáciách v jednom smere.

„Do Tatranskej Štrby a na Štrbské Pleso sa pôjde po ulici Krôn okolo benzínového čerpadla pri diaľnici D1 s výjazdom pri Štrbskom rybníku na cestu III/3060. V opačnom smere je povolená jednosmerná prevádzka po ceste I/18 v smere na Važec, s odbočkou do chatovej oblasti nad železnicou popod železničný most v smere do zaniknutej osady Šoldov, ktorá vyústi na cestu III/2343 smer Štrba – Važec,“ konkretizuje obec.

Má trvať 240 dní

Tieto komunikácie však nie sú vhodné na obojsmernú premávku.

Všetky obchádzky budú dostatočne vyznačené. Samospráva v tejto súvislosti žiada o zvýšenú pozornosť, ohľaduplnosť a toleranciu a vyzýva na dodržiavanie prikázaných smerov.

Pôvodný železničný most nahradí úplne nový, zhotoviteľ si stavenisko prevzal začiatkom marca a práce by mali trvať 240 dní. Investorom stavby za približne 3,2 milióna eur je Prešovský samosprávny kraj.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM