Martin Sýkora Správy

Požiar bytu na popradskom sídlisku: Stovky ľudí v mraze mohlo byť bez tepla

Vďaka profesionálnemu zásahu v extrémne krátkom čase a v spolupráci s hasičmi sa podarilo zabezpečiť dodávku tepla pre obyvateľov v čo najkratšom možno čase.

Ilustračný obrázok k článku Požiar bytu na popradskom sídlisku: Stovky ľudí v mraze mohlo byť bez tepla
Foto: Miroslav Ďurča

Skrytí hrdinovia ohnivej noci

Vedenie mesta Poprad verejne poďakovalo dvom skrytým hrdinom, ktorí sa podieľali na technickom zásahu pri odstraňovaní následkov spôsobených požiarom v obytnom dome Tálium 8.januára 2017 o 02:45 hod. Požiar, v dôsledku ktorého mohlo ostať bez tepla 1343 bytov v čase, kedy sa vonkajšia teplota pohybovala pod – 20°C, tak výrazným spôsobom neznížil komfort týchto obyvateľov Popradu.

„Okolo tretej nadránom som zistil, že začala unikať voda vo vykurovacom systéme v okruhu kotolne E6/1 a E4/1, ktoré sú vzájomne prepojené. Hneď som šiel na miesto zistiť, čo sa deje. Medzitým mi kolega telefonoval, že tam začalo horieť, tak sme odstavili daný úsek, aby ľudia neostali bez tepla. Počkali sme na uhasenie požiaru a následne bol systém ústredného kúrenia doplnený vodou a okolo 4. hodiny opäť uvedený do prevádzky,“ zhrnul Slavomír Müller, ktorý mal práve službu ako dispečer Popradskej energetickej spoločnosti.

Foto: Martin Sýkora

Pomoc kolegovi a stovkám ľudí

Müllerov spolupracovník – Marián Barilla mu pomohol, aby občania čo najmenej pocítili dôsledky požiaru, hoci mal voľno. „Bývam vo vedľajšom vchode a okolo štvrť na tri nás prišli zobudiť susedia, že vedľa horí. Odviezol som deti k otcovi a vrátil som sa naspäť. S kolegom sme urobili, čo bolo treba, aby ľudia nemali ešte väčšie škody, aby sa im kúrilo, lebo boli vydymení aj vytopení a tej škody bolo dosť,“ vysvetlil Barilla.

Mesto zároveň ponúklo postihnutej rodine z vyhoreného bytu náhradné bývanie.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM