Peter Handzuš Krimi

Požiar porastu sa nešíri. Hasiči pokračujú v likvidácii ohnísk

Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru suchého porastu, ktorý vo štvrtok vypukol pri Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Požiar porastu sa nešíri. Hasiči pokračujú v likvidácii ohnísk
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Peter Kovalík informoval, že požiar, ktorý sa vo štvrtok vo večerných hodinách podarilo lokalizovať, sa v priebehu noci ďalej nešíril a požiarisko monitorovali hliadky.

„V ranných hodinách sa uskutočnil letecký monitoring územia v spolupráci s posádkou vrtuľníka letky Ministerstva vnútra SR, ktorý potvrdil zastavenie šírenia požiaru. Ohniská budú teraz dohášať smerom od vonkajšieho okruhu do vnútra požiariska,“ konštatoval hovorca.

Pripomenul, že na likvidáciu požiaru boli opäť nasadené jednotky HaZZ z Popradu, Kežmarku, Levoča, Starej Ľubovne, letecký modul z Prešova a Záchranná brigáda HaZZ z Humenného.

„Spolu by malo byť nasadených približne 50 príslušníkov HaZZ. Veríme, že v priebehu niekoľkých hodín sa nám podarí definitívne požiar zlikvidovať, pretože ak bude opäť vietor, mohlo by to situáciu skomplikovať,“ povedal Kovalík.

Dodal, že príčina vzniku požiaru je stále v štádiu zisťovania. Najpravdepodob­nejšou príčinou však bude nedbanlivosť neznámych osôb a neopatrná manipulácia s otvoreným ohňom v blízkosti suchého porastu.

Podľa doterajších zistení požiar zasiahol plochu niekoľkých desiatok hektárov porastu na území v správe Štátnych lesov TANAPu, kde bola v roku 2004 veterná kalamita.

Požiar suchého porastu hasiči pomaly dostávajú pod kontrolu
1
Galéria
Požiar suchého porastu hasiči pomaly dostávajú pod kontrolu
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM