Peter Handzuš Rôzne

Poznáme ceny lyžovačky v Tatrách: Ušetriť sa dá aj na jednodňovom skipase

Najväčší prevádzkovateľ lyžiarských stredísk na Slovensku ukázal novinárom cenník zimných skipasov. Poradíme vám, ako pri nákupe poriadne ušetriť.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme ceny lyžovačky v Tatrách: Ušetriť sa dá aj na jednodňovom skipase
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Súčasným trendom je nákup online. Ide o preferovaný spôsob pri nákupe cestovných lístkov a leteniek, čo prirodzene prechádza aj do ďalších služieb cestovného ruchu. Práve vďaka prechodu na nákup tovarov a služieb v predstihu a online, môžu prevádzkovatelia ponúknuť aj výrazné cenové zvýhodnenia. „Už niekoľko rokov majú lyžiari možnosť zakúpiť si celosezónny skipas a lyžujú tak v podstate päť mesiacov bez obmedzenia vo Vysokých aj Nízkych Tatrách a to za cenu 6-dňového lístka. Tento rok sme pristúpili k ešte výraznejšej zmene. Pre návštevníkov máme niekoľko možností, ako si kúpiť najlacnejší skipas vopred alebo priamo v stredisku,“ vysvetľuje obchodný riaditeľ TMR Michal Beňo.

Bezkonkurenčný skipas z obývačky

Najvýhodnejším spôsobom, ako získať skipas priamo z pohodlia domova, zostáva rovnako ako po minulé roky e-shop. Pri nákupe skipasu online tri a viac dní vopred, bude úspora oproti cene v kamennej predajni 8 eur (pri jednodňovom skipase platnom vo Vysokých Tatrách). Percentuálne podobná úspora bude aj pri online nákupe šesťdňového skipasu.

Cenník zimnej lyžovačky vo Vysokých a Nízkych Tatrách nájdete v našej fotogalérii.

Foto: Peter Handzuš

Novinkou sú samoobslužné pokladne

Od tejto lyžiarskej sezóny je možné zakúpiť si lacnejší skipas aj priamo pod svahom. Vo všetkých lyžiarskych strediskách vo Vysokých aj Nízkych Tatrách pribudnú od začiatku sezóny špeciálne vyhradené a označené miesta so samoobslužnými pokladňami, kde bude vyškolený personál, ktorý bude s kúpou skipasu hosťom pomáhať.

„Hosť má vždy na výber, aký spôsob na nákup skipasu využije, či už prostredníctvom e-shopu tri a viac dní vopred, kedy získava najlacnejšiu ponuku skipasu, alebo príde na viditeľne označené miesto samoobslužných pokladní, kde kúpi lacnejší skipas priamo na nástupnom mieste v lyžiarskom stredisku. Ak sa rozhodne využiť cestu klasickej bežnej strediskovej pokladne, nakupuje skipas za oveľa vyššie ceny,” dodal Michal Beňo.

Parkovanie zdarma nebude pre všetkých

Tatranské lyžiarske strediská disponujú dostatočnými kapacitami parkovísk v tesnej blízkosti svahov. Pre lyžiarov s platnými Gopassmi bude parkovanie zdarma. Výnimkou je Štrbské Pleso, kde lyžiari neparkujú na parkoviskách patriacich TMR.

Na dopravu k svahom sú v hojnej miere využívané skibusy. Tie budú k dispozícii aj počas tejto lyžiarskej sezóny. Zvážať budú lyžiarov po tradičných trasách do Jasnej, aj do stredísk v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM