Peter Handzuš Rôzne

Poznáme výsledky zápisu. Dostať mladšie dieťa do škôlky nie je až také jednoduché

Výsledky zápisu do popradkých škôlok sú už známe. V meste je 12 predškolských zariadení, ktoré spravuje radnica. Počas zápisu zaevidovali viac ako 500 žiadostí o umiestnenie detí do škôlok.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky zápisu. Dostať mladšie dieťa do škôlky nie je až také jednoduché

Do dvanástich materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Poprad sa pre budúci školský rok zapísalo 516 detí. Z kapacitných dôvodov ale všetkým žiadostiam vyhovené nebolo.

Do škôlok nebolo prijatých 60 detí, ktoré sa narodili po 1. februári 2011. „Sú to deti, ktoré dovŕšia 3 roky veku až po 1. februári 2014. Taktiež nebolo prijatých 16 detí z obcí,“ informovala Edita Pilárová, vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade.

Rodičia to skúšali aj vo viacerých škôlkach

Niektorí rodičia sa snažili zvýšiť šancu prijatia svojho potomka do škôlky aj zápisom vo viacerých škôlkach. Edita Pilárová informovala, že aj v Poprade sa našli rodičia, ktorí to skúšali s viacnásobným zápisom: „Áno, 93 detí bolo zapísaných duplicitne. V tomto prípade bolo o umiestnení dieťaťa rozhodnuté po konzultáciách oddelenia školstva s jednotlivými zástupkyňami materských škôl.“

Prijali všetky deti nad 2,5 roka

V materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad sú k 1. septembru 2013 prijaté všetky deti, ktoré dovŕšili 2,5 roka veku a boli na zápise. Neboli prijaté deti, ktoré k 1. septembru 2013 majú menej ako 2,5 roka veku.

„Materská škola je prioritne určená pre 5-ročné deti, deti od 3 do 6 rokov veku, a ak sú voľné kapacitné možnosti, môžu byť prijaté aj deti mladšie ako 3 roky. Toto mesto Poprad spĺňa v plnom rozsahu,“ uzavrela Pilárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM