Peter Handzuš Rôzne

Pozor na ľad padajúci zo striech. Cencúle môžno musíte odstrániť práve vy!

Výkyvy teplôt z uplynulých dní spôsobili vytváranie nebezpečnej cencúľovej výzdoby na strechách.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na ľad padajúci zo striech. Cencúle môžno musíte odstrániť práve vy!
Foto: Peter Handzuš

Samovoľne padajúci sneh a ľad zo striech predstavuje pre chodcov obrovské nebezpečenstvo. Mesto Poprad preto vyzýva majiteľov budov, správcov a nájomcov k odstráneniu nahromadeného snehu prípadne ľadových kvapľov zo striech objektov, aby nedochádzalo k ohrozovaniu života a zdravia osôb.

„Na túto povinnosť upozorňujú majiteľov a prevádzkovateľov budov s nebezpečnou ľadovou výzdobou aj mestskí policajti. Tí už v týchto dňoch asistovali pri zabezpečení priestoru počas zhadzovania ľadu hasičmi zo striech v prípade objektov na Ul.L.Svobodu a na Dostojevského ulici,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Keďže ľadu na strechách nie je málo, na mieste je nepretržitá obozretnosť všetkých okoloidúcich.

V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č.2/2012 Mesta Poprad o dodržiavaní čistoty na verejných priestranstvách, verejnom poriadku, zabezpečení zjazdnosti a schodnosti miestnych komunikácií je povinnosťou každého vlastníka, správcu, nájomcu či užívateľa nehnuteľnosti hraničiacej s verejným priestranstvom odstraňovať zo striech nahromadený sneh prípadne ľadové kvaple, aby nedochádzalo k ohrozovaniu života a zdravia osôb.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM