Peter Handzuš Krimi

Pozor na nepovolené zbierky: Peniazmi poľahky obdaríte podvodníkov z Rumunska

Mestská polícia v Poprade zaevidovala od začiatku roka už 9 prípadov vykonávania nelegálnych zbierok, ktoré nie sú vykonávané v zmysle zákona o verejných zbierkach.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na nepovolené zbierky: Peniazmi poľahky obdaríte podvodníkov z Rumunska
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Túto činnosť vykonávajú najčastejšie občania Rumunska, ktorí vyberajú finančné prostriedky údajne pre nepočujúcich a telesne postihnutých ľudí a pre chudobné deti. Toto však nie je pravda a tieto osoby vyberajú finančné prostriedky pre úzke skupiny osôb, ktoré z takejto činnosti profitujú. Preukazujú sa falošným certifikátom, na ktorom sú rukou dopísané vymyslené mená ľudí, ktorí vraj dali nejaký finančný príspevok. Ide však iba o fintu ako zlákať ľudí na získanie finančnej čiastky,“ uviedol náčelník Metskej polície v Poprade Štefan Šipula.

Mestská polícia z tohto dôvodu preto vyzýva občanov, aby si predtým ako finančne prispejú na dobročinné účely, dôkladne preverili, či finančná zbierka spĺňa zákonom stanovené podmienky. Ak vznikne podozrenie na nekalú činnosť, je na mieste okamžite kontaktovať mestskú políciu, ktorá takýto oznam preverí a podľa okolností prijme príslušné opatrenia.

Takýmto spôsobom chce popradská mestská polícia zabezpečiť, aby vykonávané zbierky boli riadne zaevidované a vyzbierané peniaze skutočne skončili u tých, ktorí ich naozaj potrebujú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM