Peter Handzuš Krimi

Pozor na podvodníkov!

V stredu večer sa pred Billou v Poprade pohyboval pochybný obchodník na aute s nitrianskou poznávacou značkou.

„Obyčajný“ obchodný cestujúci, sa snažil oklamať ľudí na parkovisku pred obchodom. Podvodník sa vypytoval na to, ako sa najlepšie dostať do Bardejova, kde musí odviezť tovar. Za dobrú radu sa odplatil „malým“ darčekom.

„ Spýtal sa ma na to, ako sa dostane do Bardejova a aké tam sú cesty. Či je ešte sneh. Keď som ho presvedčil, že to cez Prešov nie je kratšie, odvďačil sa mi holiacim strojčekom, že ich vezie do Bardejova a ma ich desať naviac. Spýtal sa ma, či som robotník a potom vytiahol aj hodinky, že som mu pomohol a že si ich zaslúžim. A že nech mu za ne niečo dám, lebo veď že nové stoja dve tisíc eur. Vraj sú to Breitlingy. Keď som hodinky zobral do ruky, boli akési ľahké a krabička bola s nápisom Geneva. Keď sa mi celý obchod nepozdával, vytrhol mi všetko z ruky a odišiel autom k ďalšiemu človeku,“ vysvetlil celú situáciu Michal z Popradu, ktorý podnikavcovi skoro naletel.

Podobnými praktikami už dobehli podvodníci nejedného ochotného človeka. Nedajte sa oklamať, ak sa vám niekto bude chcieť za dobrú radu odvďačiť neprimerane hodnotným darom, za ktorý možno aj radi zaplatíte, no nakoniec vám doma pribudne len ďalšia haraburda…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM