Lucia Lauková Rôzne

Pozor na TOTO podhľadové svietidlo: Pri používaní hrozí úraz elektrickým prúdom

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča tento výrobok nepoužívať. Predajca musí svietidlo stiahnuť z trhu.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na TOTO podhľadové svietidlo: Pri používaní hrozí úraz elektrickým prúdom
4
Galéria
Zdroj: soi.sk

Ide o podhľadové svietidlo Polux typ olal-a1×4wwa z Číny, ktoré sa nachádzalo na slovenskom trhu. Obchodná inšpekcia označila výrobok za nebezpečný. Predstavuje riziko ohrozenia zdravia.

Nebezpečné podhľadové svietidlo je bielo-striebornej farby a na zadnej strane výrobku sa nachádza štítok s identifikačnými (technickými) údajmi. Výrobok je označený CE a je balený v kartónovom obale.

Potenciálne nebezpečenstvo

Ako uvádza Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) pri používaní svietidla hrozí potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. „Kovové časti svietidla triedy ochrany I, ktoré sú prístupné na nainštalovanom svietidle a ktoré sa môžu stať živými v prípade poruchy izolácie, nie sú trvalo pripojené na ochrannú svorku ani ochranný kontakt,“ vysvetľuje SOI na svojom webe.

Vrátenie peňazí

Na trhu už boli prijaté opatrenia na zabránenie šírenia výrobku. „Slovenská obchodná inšpekcia nariadila kontrolovanej osobe stiahnuť predmetný výrobok z trhu a povinnosť informovať spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku. Spotrebiteľ má pri vrátení vyššie uvedeného výrobku predávajúcemu právo na vrátenie kúpnej ceny,“ informuje stránka SOI.

Na záver Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Inšpekcia odhalila na trhu nebezpečné svietidlo: Hrozí úraz elektrickým prúdom
4
Galéria
Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM