Simona Ivančáková Rôzne

Pozrite, čo chystá Mikuláš v známych podtatranských mestách: Vyraziť si môžete aj na jazdu parným vláčikom

Už za pár dní pod Tatry zavíta Mikuláš a v každom meste sa rozžiaria vianočné stromčeky. Vo Svite a v Kežmarku majú pripravených mnoho sprievodných akcií, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite, čo chystá Mikuláš v známych podtatranských mestách: Vyraziť si môžete aj na jazdu parným vláčikom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Včera sme sa vás informovali o tom, na čo všetko sa môžete tešiť v Poprade. Dnes sa pozrieme na mikulášsky program vo Svite a v Kežmarku.

Historicky prvé mikulášske trhy

Magický Mikuláš dorazí do podtatranského mesta Svit v sobotu 5. decembra o 16:00 hodine. Asistovať mu bude čert a anjel. Za ich pomoci rozsvieti Mikuláš v „baťovom“ mestečku vianočný stromček a rozžiari ulice pestrofarebnou výzdobou.

Už od rána sa na Námestí Jána Antonína Baťu budú konať historicky 1. Mikulášske trhy, z ktorých sa mesto chystá spraviť tradíciu. „Návštevníci si budú môcť zakúpiť vianočný tovar, ale aj rôzne dobroty,“ povedala PR manažérka mesta Svit Darina Štefaňáková. Ráno si môžete užiť jazdu parným vláčikom zo Svitu do Kežmarku a späť.

Deti poteší Zimná rozprávka

O deň neskôr, teda presne 6. decembra, zavíta Mikuláš aj do Kežmarku. Na Hlavnom námestí v spoločnosti čertov a anjelov rozsvietia vianočný stromček. Okrem toho vystúpia deti z MŠ K. Kuzmányho, školský klub pri ZŠ Grundschule a Detský folklórny súbor Goralik. „Na hlavnom pódiu si spolu so svojimi deťmi budete môcť užiť predstavenie pod názvom Zimná rozprávka a tešiť sa môžete aj na mikulášsku nádielku,“ informovalo Mestské kultúrne stredisko v Kežmarku.

Jednou zo sprievodných akcií pred rozsvietením vianočného stromčeka je aj vernisáž výstavy pod názvom Vianoce pod Tatrami. Jej súčasťou sú výtvarné práce žiakov základných, stredných a umeleckých škôl z Kežmarku a okolia. Jej začiatok je naplánovaný na 13:00 hodinu vo Výstavnej sieni Barónka.

Čítajte tiež:

V Poprade sa chystá ohňostroj, so sebou prinesie aj obmedzenia: Na týchto úsekoch bude úplná uzávierka premávky

Popradčania dostanú mikulášsky darček: MHD bude pre všetkých zadarmo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM