Rôzne

Pozrite si detaily o adventnom mestečku, ktoré vyrastie v Poprade: Jeho súčasťou budú aj tri párty stany

Vianočný čas sa pomaly blíži a na nadchádzajúce najkrajšie obdobie roka myslí aj popradská samospráva. Tá si okrem tradičného vianočného jarmoku pripravila aj novinku, ktorou je adventné mestečko. To bude otvorené už od 4.decembra a jeho súčasťou budú i párty stany, ktoré mesto zakúpi.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si detaily o adventnom mestečku, ktoré vyrastie v Poprade: Jeho súčasťou budú aj tri párty stany
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade dnes schválili zakúpenie troch tzv. párty stanov, ktoré budú okrem iného použité už počas tohtoročných Vianoc. „Tieto stany chceme využiť jednak v rámci vianočného jarmoku, neskôr budú slúžiť na organizovanie kultúrnych, spoločenských a športových akcií, takže budú viac funkčne využité,“ uviedol Marek Budzák z odboru servisných činností Mestského úradu v Poprade.

Obstarávacia cena troch nových stanov je na úrovni 8500 eur, doteraz malo mesto dva podobné prístrešky. Ide o profesionálne stany, ktoré sú dodávané s bočnicami, takže je možné ich postaviť ako otvorené i uzavreté a v prípade potreby aj vykurovať. „Vzhľadom na to, že vieme v akých poveternostných podmienkach budú tieto stany využívané najmä v zimnom období, pri výbere sme kládli dôraz na to, aby boli bezpečné. Preto sú to stany so šikmou strechou, na ktorej by sa nemal držať sneh,“ upozornil Budzák.

Stany budú už počas tohtoročného obdobia vianočných a novoročných sviatkov súčasťou tzv. adventného mestečka, ktoré chce mesto postaviť pri zvonici na Námestí sv. Egídia. „Počas popradských Vianoc chceme spestriť ponuku pre našich obyvateľov i návštevníkov, v priebehu decembra i začiatkom januára tu bude organizovaný taký menší jarmok. Inštalovať tu chceme osem drevených stánkov, kde sa budú podávať rôzne vianočné nápoje i jedlá, aby ľudia každý deň mohli prísť do centra, niečo si tu nakúpili a užili si vianočnú atmosféru,“ doplnil viceprimátor mesta Poprad Igor Wzoš.

Adventné mestečko bude otvorené od 4. decembra do 6. januára, každý deň od 10. do 20. hodiny. Jeho súčasťou budú okrem drevených stánkov aj spomínané stany, ktoré mesto plánuje zakúpiť. „Tie budú slúžiť na to, aby ľudia nemuseli stáť na daždi či snehu,“ uzavrel Wzoš.

foto: ilustračné

Mimoriadne MsZ v Poprade 18.11.2015
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM