Monika Vengrínová Rôzne

Pozrite si VIZUALIZÁCIE: Takto bude vyzerať popradské námestie po rekonštrukcii

Popradské námestie sa zmení na nepoznanie. Už v apríli sa začne rozsiahla rekonštrukcia, ktorá potrvá päť mesiacov a na ktorú mesto vyčlenilo dva milióny eur. Takto bude vyzerať po revitalizácii.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si VIZUALIZÁCIE: Takto bude vyzerať popradské námestie po rekonštrukcii
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci rekonštrukcie mesto vymení poškodenú dlažbu v priestore medzikostolia, zastaranú fontánu i drevené stánky a osvetlenie. Fontánu tak vystrieda interaktívna a bazénová s vodnými a svetelnými efektmi. Novinkou budú i atypické lavičky z drevených doskových profilov.

Kamenný múr na západnej strane vystrieda rad žulových blokov. Svetelné pásy nasvietia hlavné komunikačné smery, stromoradie nasvietia zemné reflektory a podsvietenie dostanú i lavice. Drevené predajné stánky nahradia konštrukcie z ocele, skla a dreva.

S rekonštrukciou námestia, ktorá si vyžiada obmedzenia týkajúce sa pohybu v centre mesta s dopadom na jednotlivé prevádzky, sa začne už v apríli, jej ukončenie je naplánované na august tohto roka. Mesto na revitalizáciu vyčlenilo dva milióny eur, konečná cena realizácie bude známa po ukončení verejného obstarávania.

Zdroj: www.poprad.sk

vizualizácie námestia v Poprade
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM