Peter Handzuš Futbal

Pre Poprad je každé víťazstvo dôležité

Výhra Popradčanov v Košiciach a príjemné jarné počasie, prilákalo na popradský štadión o niečo viac divákov, ako po minulé kolá. Popradčania vedomí si postavenia v tabuľke a dôležitosti tohto zápasu, hneď v úvode vrhli sily do útočenia.

V 1.min.sa obranou hostí predral Rams, ktorý stihol ešte v páde nájsť lepšie postaveného Michlíka, no ten namiesto technickej volil razantnú strelu, ktorá však skončila vedľa brány. V 9.min. sa osmelili aj hostia, keď podobným prienikom sa až k zakončeniu z uhla dostal Németh, našťastie Huszárik v domácej bráne jeho pokus včasným vybehnutím zmaril. V 11.min. mohli ísť hostia do vedenia, keď Capko vysunul Németha, no ten sám zoči-voči Huszárikovi, svoju šancu aj za pomoci skvelého Huszárika premeniť nedokázal.

Popradčania sa na hrboľatom teréne len ťažko presadzovali. Jednu z mála šancí mal Michlík, ktorý vyhral hlavičkový súboj na úrovni šestnástky, ale jeho strela z jednej nebola presná. Trebišovčania mali azda najväsiu šancu na skórovanie v 17.minúte, keď sa po rýchlom rozohratí štandardnej situácie dostal za popradskú obranu Drobňák, našťastie jeho prienik skončil tesne mimo domácej brány. Do 30.min. prvého polčasu sa hra odohrávala v strede ihriska, kde sa však viac bojovalo, ako hralo. Až keď mužstvá pochopili, že na popradskej oráčine sa kombinačne nedá presadiť, zvolili iný typ boja a to centrované lopty za obranu. Po jednej z takýchto lôpt sa vo vzduchu presadil Pazúr, no lopta z jeho hlavy putovala do náručia pripraveného Sudimáka. V 44.min. sa k odrazenej lopte dostal domáci Ondruš, ktorý dlho neváhal a z 25.metrov poslal nepríjemnú strelu, ktorú musel hosťujúci gólman vytesniť spod brvna svojej brány. Z následného rohu, ktorý zahrával kapitán Popradu Kočiš sa hlavou presadil Ondruš, no nepresne.

Druhý polčas začali lepšie futbalisti z Trebišova. V 55.min. sa poľahky dostali cez vybehnutú popradskú obranu do prečíslenia a keď vyzeralo, že jeden z hosťujúcich útočníkov zasunie loptu za chrbát vybiehajúceho Huszárika, prišla nepochopiteľná prihrávka na druhú stranu, ktorú už vracajúca sa obrana odpratala do bezpečia. V 59.min.však znova hostia pohrozili, keď vybojovali loptu v strede ihriska a následným pasom sa znova hosťujúci útočníci ocitli za popradskou obranou. Našťastie zlý terén tento krát hral do karát domácim, keď finálna prihrávka preskočila cez nohu zakončujúcemu hráčovi.

Ak chceli hráči Popradu pomýšľať na víťazstvo, museli súpera dostať pod väčší tlak. Stalo sa tak na konci zápasu, keď najprv v 89.min. striedajúci Rusňák posielal do šance kolmou prihrávkou Michlíka, tomu však radosť pokazil dobre vybiehajúci Sudimák a loptu v poslednej chvíli vykopol.

V nadstavenom čase Popradčania zahrávali priamy kop, ktorý obrana odkopla, no následne sa však z Pazúrovej kopačky lopta vrátila späť do šestnástky hostí, kde si nabiehal Compeľ . Toho fauloval obranca Trebišova a hlavný rozhodca fúkol do píšťaľky a proti Trebišovu nariadil pokutový kop. Loptu na biely bod si postavil, kto iný, ako kapitán Popradu Kočiš a s prehľadom rutinéra poslal loptu za chrbát bezmocného Sudimáka 1:0. Popradčanom sa tak oplatilo bojovať až do samotného konca a rozhodnúť vo svoj prospech jediným gólom v zápase.

Zostava FK POPRAD: Huszárik- Pazúr, Ondruš, Compeľ, Alžbetkin(Kubus)-Tropp, Kočiš, Pitoňák(Rusňák),Vit­kaj, Rams -Michlík.

Zostávajúce výsledky: Ružiná – Žilina B 4 : 0, Lipany – Vranov 2 : 0, Spišská Nová Ves – Bardejov 1 : 1, Podbrezová – Humenné 3 : 0, Zvolen – Stará Ľubovňa 2 : 0, 24.4.2011 B. Bystrica – Prešov jun., Dolná Ždaňa – Košice B.

Text: fkpoprad.sk

Pre Poprad je každé víťazstvo dôležité
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM