Rôzne

Pre silnú búrku na nohách aj hasiči: V Popradskom okrese nastala najhoršia situácia v celom kraji!

Nočná búrka narobila poriadne problémy aj hasičom. Tí museli zasahovať hneď niekoľkokrát. V Prešovskom kraji bola situácia najhoršia práve v Popradskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Pre silnú búrku na nohách aj hasiči: V Popradskom okrese nastala najhoršia situácia v celom kraji!
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s počasím museli v noci na dnes hasiči v Prešovskom kraji zasahovať šesťkrát. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslav Skička uviedol, že najviac výjazdov, konkrétne štyri, pritom boli v okrese Poprad.

„Naši príslušníci najprv zasahovali v popradskej mestskej časti Stráže, kde sa po prietrži vybrežil potok a zatopilo tam suterény rodinných domov. Bol tam aj vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity,“ priblížil Skička. Následne zasahovali v obci Hranovnica, potom v obci Gánovce a nakoniec aj vo Svite, pričom vo všetkých troch prípadoch bolo potrebné čerpať vodu zo suterénov domov.

Okrem toho hasiči zasahovali aj vo Veľkej Lomnici (okres Kežmarok), kde sa v dôsledku silného dažďa upchali kanalizačné vpuste. Momentálne hasiči čerpajú vodu v jednej z firiem v priemyselnom areáli Východ v Poprade. Dohromady v kraji zasahovalo do 6. hodiny ráno 21 hasičov na siedmich kusoch techniky.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM