Marián Handzuš Rôzne

Pre sneženie a vietor sú v PSK neprejazdné niektoré úseky ciest

Sneh a vietor naďalej komplikujú situáciu na cestách v celom Prešovskom kraji. Momentálne sú neprejazdné tri úseky ciest.

Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo pre TASR uviedol, že s tvorbou snehových závejov a jazykov treba rátať v okolí Bardejova pri obciach Smilno, Hutka a Raslavice a v okolí Humenného pri obciach Výrava, Palota, Kamenica, Ulič, Brekov, Závadka a Porúbka.
„V okolí Popradu tiež sneží a tvoria sa záveje, najmä v oblasti Vysokých Tatier, ale tiež pri obci Stráne pod Tatrami, v okolí Spišskej Belej a Podolínca. So snehovými závejmi treba rátať aj v okolí Prešova smerom na Pusté Pole, Sokolovce, Jakubovany, Bajerovce, Polomu, Kyjov, Ľubotín, ale tiež smerom na hraničný priechod Branisko, Klenov, Lačnov, Hermanovce, Závadku, Hradisko, Mošurov a Geraltov,“ doplnil Lažo.
Problémy so závejmi sú aj v okolí Starej Ľubovne, Svidníka a Vranova nad Topľou. „Neprejazdné sú úseky na ceste 1/86 smer Pusté Pole, cesta 3. triedy v chotári Šuňavy, cesta 3. triedy smerom na Bajerovce a momentálne je s obmedzeniami prejazdný Vyšný Komárnik,“ upozornil Lažo. V okrese Sabinov je na dnes vyhlásený prvý situačný stupeň. Sneženie a silný vietor pri teplotách od –3 do –8 stupňov Celzia budú podľa neho pretrvávať počas celého dňa.
Za posledných 24 hodín cestári posypali inertným materiálom takmer 5000 kilometrov ciest, chemickým materiálom upravili takmer 5300 kilometrov ciest. „Prepluhovali sme cez 24.000 kilometrov ciest a najazdili sme takmer 34.000 kilometrov,“ doplnil Lažo. Momentálne je v teréne viac ako 100 vozidiel, ktoré pracujú na sprejazdnení najkritickejších úsekov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM