Lucia Lauková Rôzne

Prebieha IT testovanie: Svoje zručnosti si overilo už viac ako 20-tisíc Slovákov

Svoje IT zručnosti si otestovalo už viac ako 20-tisíc Slovákov. Pozrite si, aká je priemerná úspešnosť mužov a žien.

Ilustračný obrázok k článku Prebieha IT testovanie: Svoje zručnosti si overilo už viac ako 20-tisíc Slovákov
Zdroj: Dnes24.sk

Do veľkého testovania IT zručností národa sa zapojilo už viac ako 20 000 Slovákov. Priemerná úspešnosť vo vyššej verzii testu dosahuje 47 % a súboj pohlaví vedú tesne muži pred ženami (47 % vs 46 %).

Najúspešnejší respondent

Najviac otestovaných pochádza zo Žilinského kraja, najvyššie priemerné skóre sa však darí udržiavať Prešovskému kraju (49 %). Najúspešnejší respondent má 24 rokov a zvládol test na plných 100 %. V rámci kategórií zvládajú Slováci najlepšie prácu s internetom, najhoršie sú na tom stále s ovládaním kancelárskych nástrojov. Najviac účastníkov testu je vo vekovej kategórii medzi 16 – 18 rokom, čo je aj vďaka aktívnemu zapojeniu viacerých slovenských škôl.

Cieľ testovania

„Našou snahou je posilňovať úroveň ich IT zručností, ktoré sú už dnes nevyhnutné pre mnohé povolania a dopyt po nich bude neustále narastať. Veríme, že sa do testovania aj tento rok zapojí čo najviac respondentov, pretože len tak sa nám podarí získať relevantné informácie o aktuálnej úrovni našich IT zručností. IT Fitness test je určený všetkým bez ohľadu na vek. Každý absolvent získa nielen osvedčenie o dosiahnutých výsledkoch vo forme certifikátu, ale aj odporúčania, v čom by sa mal zlepšiť, čím získa výhodu napr. pri hľadaní zamestnania," hovorí Mário Lelovský, prezident IT Asociácie Slovenska, hlavného organizátora IT Fitness testu.

Zapojiť sa môže každý

Testovanie prebieha do konca júna 2017, šancu otestovať sa má každý bez ohľadu na vek alebo profesiu. Získa tak prehľad o úrovni svojich aktuálnych zručností. Navyše môže podporiť svoj kraj v súboji regiónov i zlepšiť skóre svojej školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM