Peter Handzuš Hokej

Pred novým ročníkom extraligy bez dlhov len dva tímy. Poprad medzi nimi nie je

Len dva slovenské hokejové kluby HC Košice a ŠHK 37 Piešťany pred 21. extraligovou sezónou uviedli, že nemajú žiadne podlžnosti. Ďalších osem podľa stredajšieho vydania denníka Šport priznalo, že má dlhy, najvyššie v sume 300.000 eur uviedlo vedenie Dukly Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Pred novým ročníkom extraligy bez dlhov len dva tímy. Poprad medzi nimi nie je
Foto: Martin Žákovič / Zdroj: Dnes24.sk

Len dva slovenské hokejové kluby HC Košice a ŠHK 37 Piešťany pred 21. extraligovou sezónou uviedli, že nemajú žiadne podlžnosti. Ďalších osem podľa stredajšieho vydania denníka Šport priznalo, že má dlhy, najvyššie v sume 300.000 eur uviedlo vedenie Dukly Trenčín. Majstrovský HKM Zvolen momentálne dopláca minulú sezónu, HC'05 Banská Bystrica a HK 36 Skalica dlhy evidujú, ale výšku sumy neuviedli.

Základ je nikoho nepreplácať

„K dnešnému dňu neevidujeme žiadne dlhy z minulej, či z predchádzajúcich sezón voči hráčom, trénerom, ani iným subjektom,“ cituje Šport generálneho manažéra HC Košice Juraja Bakoša. „Všetko máme vyrovnané a teda máme čistý stôl. Nebude naozaj nič brániť tomu, aby sme bez problémov dostali licenciu aj pre nový ročník. To, že si nerobíme dlhy, je výsledkom dlhodobej zodpovednosti vedenia HC pri uzatváraní hráčskych zmlúv. Nikoho nepreplácame, nesľubujeme hory-doly, dávame len toľko, na čo máme.“

V rovnakej situácii je aj lanský nováčik ŠHK 37 Piešťany. „Nemáme žiadne resty, ideme do novej sezóny s čistým štítom,“ povedal pre Šport generálny manažér Jaroslav Leifer. „Viem, viaceré kluby majú ohľadne dlhov starosti, v tom našom sú nastavené pevné normy finančného života v klube. Podobne chceme pokračovať aj ďalej.“

Vedenie HKM situáciu rieši, už bývalého trénera Petra Mikulu, ktorý Zvolen doviedol k druhej majstrovskej korune, vraj už vyplatilo. „Čo sa týka hráčov, doplácame im financie za minulú sezónu a zodpovedne môžem povedať, že do extraligy pôjdeme s čistým štítom,“ povedal generálny manažér HKM Milan Čanky.

Do extraligy by mali nastúpiť všetky prihlásené kluby

Pri žrebovaní nového ročníka Tipsport extraligy vedenie riadiaceho orgánu Pro-Hokej s potešením kvitovalo, že sa do nej prihlásili všetky kluby z minulej sezóny. Aby v nej aj reálne mohli štartovať, do konca júna mali všetky uviesť, ako sa vyrovnali s veriteľmi, teda hráčmi i trénermi. Podľa riaditeľa spoločnosti Vladimíra Paštinského majú kluby rôzne možnosti, ako sa s finančnými balvanmi vyrovnať.

„Je na každom tíme, ako si citlivé záležitosti okolo financií vyriešia. Možností vyrovnať dlhy je viacero, tak nepredpokladám, že v najbližšom čase niektorí z účastníkov extraligy oznámi, že v septembri v prvom kole nenastúpi. O všetkom sa rozhodne v druhej polovici augusta. Dovtedy musia všetci predložiť relevantné dokumenty o tom, že záväzky majú takým, alebo onakým spôsobom vyrovnané,“ zdôraznil Paštinský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM